Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πώς εξηγείται η στροφή 180 μοιρών της Μέρκελ

Αν πριν από έναν μήνα, κάποιος έλεγε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «σπαράζει η καρδιά της με όσα περνούν οι Έλληνες», θα ελεγχόταν για τη νοητική του κατάσταση.
Αν πριν από έναν μήνα, κάποιος έλεγε ότι η Αγκελα Μέρκελ θα έφτανε στο σημείο να δηλώσει ότι «σπαράζει η καρδιά της με όσα περνούν οι Έλληνες», ασφαλώς και θα ελεγχόταν για τη νοητική του κατάσταση. Το γεγονός όμως ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, τα τελευταία 24ωρα κάνει μια στροφή 180 μοιρών, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, αποτελεί μια πραγματικότητα. Όπως πραγματικότητα αποτελεί και το γεγονός ότι τα …γαλλικά spreads άρχισαν να «τσιμπάνε» επικίνδυνα.
Μια ματιά στους
τίτλους της Γαλλίας, ακόμα και στους 10ετείς, αρκεί για να πείσει για του λόγου του αληθές. Όλα δείχνουν ότι οι αγορές έχουν βάλει στο στόχαστρο και το Παρίσι και ετοιμάζουν το επόμενο χτύπημα. Το Βερολίνο, μόλις τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο κατά πάσα πιθανότητα συνεπάγεται και το τέλος της Ευρωζώνης, στο ασφαλές περιβάλλον της οποίας φέτος ανακοίνωσαν ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος. Δείχνουν επίσης να αντιλαμβάνονται ότι αν δεν στείλουν άμεσα ένα μήνυμα στις αγορές, τότε οι εξελίξεις θα τους ξεπεράσουν. Και μάλλον επιλέγουν την Ελλάδα για να το κάνουν, μάλλον, επειδή θα τους κοστίσει φθηνότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.