Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Δώστε ώθηση στην ανάπτυξη ή αντιμετωπίστε παγκόσμια κρίση» προειδοποιεί ο Ομπάμα την ΕΕ

Με τον Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία να ελαφρύνει την πολιτική της λιτότητας με πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη, ενώ θα χρησιμοποιήσει τις δύο ημέρες της Συνόδου της G8, προκειμένου να προειδοποιήσει την Ευρώπη να δράσει γρήγορα για να εμποδίσει την παγκόσμια οικονομία από μία δεύτερη βαθιά κρίση σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.


Ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι η κρίση στην Ευρωζώνη αποτελεί απειλή για την εύθραυστη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ φοβάται ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθειά του για επανεκλογή.

Ο Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να γίνει δεκτός την Παρασκευή από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το Λευκό Οίκο πριν μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ, 100 χιλιόμετρα από την Ουάσινγκτον, για να μετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G8 το ίδιο βράδυ, καθώς και το Σάββατο.

Αναμένεται, επίσης, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Σικάγο, το πολιτικό προπύργιο του Μπ.Ομπάμα, για να παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν εν όψει της επικείμενης Συνόδου της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας συμφώνησαν ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται ταυτόχρονα δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη, λέγοντας ότι οι έννοιες αυτές «δεν είναι αντίθετες μεταξύ τους».

Ευρωζώνη και Ελλάδα στη σκιά της Συνόδου


Η γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη αλλά και ειδικότερα το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου Κορυφής της G8.
Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, στη σύνοδο της G8 θα συζητηθούν τα δεδομένα και οι προοπτικές για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, αναζητώντας πολιτικές που θα ισορροπούν μεταξύ της λιτότητας και της ανάπτυξης, αποφεύγοντας γεγονότα που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της ευρωζώνης.
Το σλόγκαν της φετινής συνόδου, της οποίας θα προεδρεύει ο Αμερικανός ηγέτης, Μπαράκ Ομπάμα, είναι «Ενεργώντας από κοινού». Την ΕΕ θα την εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.