Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Προβλήματα από τη λογοδιάρροια Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής, ψάχνει πλέον ακόμα και τυχαίους περαστικούς για να τους ανοίξει την καρδιά του, μιλώντας τους.
Ο Κώστας Καραμανλής, ψάχνει πλέον ακόμα και τυχαίους περαστικούς για να τους ανοίξει την καρδιά του, μιλώντας τους.
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή. Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό επιβεβαιώνουν ότι από την ημέρα που αποφάσισε να λύσει την σιωπή του, προβαίνοντας σε δήλωση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει σταματήσει να μιλάει. "Είναι σαν να απελευθερώθηκε, σαν να λύθηκαν κάποια μάγια που τον κρατούσαν σιωπηλό και τώρα δεν κρατιέται", λέει χαρακτηριστικά πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του βρίσκονται στην διάθεση του moufanet).

Το τελευταίο δεκαήμερο, o πρώην πρωθυπουργός έχει βομβαρδίσει τους φίλους και (πρώην) συνεργάτες του με παρεμβάσεις, αναπτύσσοντας ενδελεχώς τις απόψεις του για την οικονομία, την ανάπτυξη, την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ., το σχέδιο της επόμενης ημέρας, την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, αλλά και τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα στην τωρινή της κατάσταση. Όλες οι πτυχές της επικαιρότητας, γεγονότα, πρόσωπα και πράγματα βρίσκονται στο επίκεντρο των αναλύσεών του, τις οποιές εκθέτει με λεπτομέρεια στους κοντινούς του ανθρώπους.
Για πρώτη φορά, εξάλλου, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει διεξοδικά για την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Πληροφορίες τον θέλουν να γράφει βιβλίο, το οποίο αριθμεί ήδη πλέον των 1000 σελίδων - κάτι αξιοθαύμαστο, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός πληκτρολογεί χρησιμοποιώντας μόνο τον δείκτη του δεξιού χεριού. Την επιμέλεια του βιβλίου έχει αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης. "Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα την παραμονή της πρωτομαγιάς, τα μεσάνυχτα", δηλώνει ο δημοσιογράφος. "Μανώλη, πρέπει να γράψουμε το "On the Record", μού είπε ο πρόεδρος. 'Ξέρετε τι ώρα είναι, πρόεδρε;' Απάντησα. Εκείνος γέλασε και άρχισε να μιλάει για το καυτό ζήτημα της ανεργίας στους νέους".
Η αλλαγή στην στάση του κ. Καραμανλή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους απλούς πολίτες της Ραφήνας που τον συναντούν στις ταβέρνες της περιοχής. "Είναι πάντα προσηνής και ευγενικός", λέει χαρακτηριστικά η Κ.Ρ. (τα στοιχεία της στην διάθεση του moufanet), η οποία πολλές φορές έχει βρεθεί με τον σύζυγό της σε διπλανό τραπέζι με τον πρώην πρωθυπουργό. "Τον χαιρετούσαμε πάντα και μας ανταπέδιδε τον χαιρετισμό με εγκαρδιότητα. Αλλά προχθές, τράβηξε μια καρέκλα και κάθησε στο τραπέζι μας και άρχισε να μας μιλάει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το μεταναστευτικό και το μουστάκι του Χρύσανθου Λαζαρίδη για τρεις ολόκληρες ώρες, παραγγέλνοντας το ένα καρτούτσο μετά το άλλο. Εντάξει, δεν είμαστε άνθρωποι που θα πούμε όχι όταν θα μας κεράσουν ένα κρασί - ειδικά στις εποχές που ζούμε - αλλά δεν μπορούμε και να ξενυχτάμε. Κάποιοι από εμάς έχουμε και δουλειές - ακόμη".
Οι παρενέργειες της νέας αυτής ορμής του κ. Καραμανλή αποδεικνύονται και από την πληροφορία ότι τρία μέλη της φρουράς του έχουν παραιτηθεί από την φύλαξή του, το τελευταίο δεκαήμερο, εξαντλημένοι από την λογοδιάρροια. Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν και την ίδια την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού να έχει έρθει σε σύγκρουση μαζί του, εξαντλημένη από την αδιάκοπη πολυλογία και να έχει εγκαταλείψει την συζυγική στέγη, φιλοξενούμενη προσωρινά στην στάνη του Λουδοβίκου των Ανωγείων.
Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν έκκληση στον πρώην πρωθυπουργό να ξαναδέσει την σιωπή του. Επιφανή στελέχη της Ν.Δ. φαίνονται εξαιρετικά δυσαρεστημένα. "Τιμώ και αγαπώ τον Κώστα Καραμανλή", δήλωσε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, "αλλά δεν τολμώ να ανοίξω το facebook κι αμέσως σκάει παραθυράκι που μου ζητά να κάνουμε chat, ό,τι ώρα και αν είναι. Δεν πάει άλλο αυτό. Αφού έχω αναγκαστεί στο gtalk να φαίνομαι ως 'αόρατος/η΄."
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.