Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Για ψήφο οργής και τιμωρίας κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ...



Ψήφο οργής και τιμωρίας των δύο μεγάλων κομμάτων χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Οι Έλληνες, οργισμένοι από τα χρόνια λιτότητας τιμώρησαν τα δυο μεγάλα κόμματα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του Reuters.

«Έχασαν την κυβερνητική τους πλειοψηφία τα δύο κυβερνώντα κόμματα, εξαιτίας του ευρείας διαδεδομένης οργής σε όλη την Ελλάδα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας», αναφέρει το BBC.

Το γαλλικό πρακτορείο επισημαίνει πως μετά από τις χθεσινές εκλογές είναι πολύ προβληματικός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

«Κακός ελληνικός οιωνός – το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και πάλι μαύρα σύννεφα πάνω από την Αθήνα», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung που σημειώνει ότι «τα πράγματα ήρθαν τελικά πολύ χειρότερα από ότι αναμένετο».

H Handelsblatt: «Εξτρεμιστές στο κοινοβούλιο της Αθήνας – πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα, στις εκλογές οι ψηφοφόροι εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική λιτότητας και την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Τα κόμματα που απορρίπτουν το πρόγραμμα λιτότητας ή και που προκρίνουν ακόμη και την έξοδο της Ελλάδας από την νομισματική ένωση έλαβαν πάνω από το 50 % των ψήφων».

Η γερμανική έκδοση των Financial Times: «Νεοναζί μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι εκλογές έφεραν την καταστροφή για τους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες».

Η Ελλάδα είπε "όχι" στην λιτότητα αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.






























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.