Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έρχεται νέα φορο-λαίλαπα και μειώσεις συντάξεων


Έρχεται νέα φορο-λαίλαπα και μειώσεις συντάξεωνΗ αντίστροφη μέτρηση για τη κατάθεση του τελικού σχεδίου της κυβέρνησης για τον Προϋπολογισμό του 2012 έχει αρχίσει με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ιεραρχεί προσεκτικά τα μέτρα των οποίων η εφαρμογή επείγει ώστε να υλοποιηθούν οι οικονομικοί στόχοι του επόμενου έτους. Έτσι, η αυστηρή εφαρµογή των µέτρων του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος που ακόµη δεν έχουν υλοποιηθεί αλλά και νέων µέτρων που θα ληφθούν, αν ο προϋπολογισµός πέσει έξω, λόγω της µεγάλης ύφεσης, που φοβάται η κυβέρνηση για το 2012, είναι μονόδρομος για τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς η χώρα πρέπει να φανεί «αντάξια»  του µεγάλου «κουρέματος» που έδωσαν οι ευρωπαίοι στην Ελλάδα.


Τα μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση των δαπανών των Ταμείων και στην εξεύρεση νέων πόρων και κρίνονται απολύτως αναγκαία ειναι τα εξής:

Για τα ασφαλιστικά και τις συντάξεις:

Η άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για τη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ σε ποσοστό έως 40% για τους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας και επικουρκής σύνταξης για τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Ασφαλισμένων ΕΤΑΑ που είναι ενοποιημένο ταμείο των νομικών, των γιατρών και των μηχανικών. Η μείωση του επιπέδου παροχών υγείας των Ταμείων των Επιστημόνων που συγχωνεύθηκαν στο ΕΤΑΑ.

Για τις τράπεζες:

Να προχωρήσουν οι θεσμικές και οργανωτικές μεταρρυθμίσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο ταμείο εγγύησης καταθέσεων.

Να επικαιροποιηθεί άμεσα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ και να ολοκληρωθεί η κεφαλαιοδότησή της.Να καταρτιστεί σχέδιο δράσης και να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα για τον διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με τελικό στόχο να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα δανείων που θα δημιουργηθεί.

Για τη φορολογική πολιτική:
Να κληθούν άμεσα για έλεγχο οι 1.700 φορολογούμενοι με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία την Ελλάδα. Να κλείσει άμεσα τις 31 ΔΟΥ για τις οποίες αποφάνθηκε οτι δεν έχουν αντικείμενο και πρέπει να απορροφηθούν απο άλλες εντός του 2012. Να απολυθούν όλοι οι έφοροι που δεν πιάνουν τους στόχους είσπραξης εσόδων. Να γίνει γενική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο. Να λειτουργήσουν τα φορολογικά δικαστήρια.

Αναγκαία κρίνονται ακόμα: 

Η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η ενίσχυση του ανταγωνισμκού στην αγορά προιόντων και υπηρεσιών που πρόκειται να πέσουν οι τιμές. Οι ιδιωτικοποίησεις και η πώληση κρατικής περιουσίας. Η μείωση κατά 50% των φοροαπαλλαγών και τέλος η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.