Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΑΡΚΟΖΙ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ, ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ»



Την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να σωθεί μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος, σε συνέντευξή του στην γαλλική τηλεόραση. Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει ο Νικολά Σαρκοζί για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα...
καταφέρει να βρει διέξοδο από την κρίση, αλλά γι' αυτό θα χρειαστεί "να κάνει προσπάθειες, να δουλέψει".
Πρόσθεσε μάλιστα πως αν λειτουργήσει το σχέδιο, "αν οι έλληνες κάνουν όσα τους ζητήσαμε", δεν θα υπάρχει κανένα κόστος ούτε για την Γαλλία, ούτε για την Ευρώπη.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι " ήταν λάθος που μπήκε η Ελλάδα στην ευρωζώνη, γιατί μπήκε με ψεύτικα στοιχεία, μια οικονομία που δεν ήταν έτοιμη να ενσωματωθεί στην ευρωζώνη. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη το 2001. Σήμερα υφιστάμεθα τις συνέπειες αυτής της απόφασης".
Σχολιάζοντας την σύνοδο κορυφής, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι αν οι ευρωπαίοι ηγέτες αποχωρούσαν άπραγοι, δίχως να έχουν λάβει κάποια απόφαση, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο.
"Χθες πήραμε σημαντικές αποφάσεις χάρη στις οποίες απετράπη η καταστροφή" δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αντερς φογκ Ράσμουσεν.
Η καγκελάριος Μέρκελ χαιρέτησε "την επιτυχία του ευρωπαϊκού συμβουλίου", εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ότι "θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στις διαρθρωτικές αλλαγές".

"Είναι καλό το συνολικό 'πακέτο' μέτρων, που εγκρίθηκαν, πρέπει όμως να συνοδευτεί και από πρόσθετα βήματα" ειδικά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, έκρινε η Αγκελα Μέρκελ, σε ένα σαφή υπαινιγμό στην κατάσταση των οικονομικών της Ισπανίας, όσο και της Ιταλίας.

"Η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) πρέπει να επιτηρεί την σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη, όντας πάντως ανεξάρτητη", υπογράμμισε επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.