Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μετά το κούρεμα: Τι θα γίνει με καταθέσεις και δάνεια...




Κυβέρνηση και τραπεζίτες, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, λένε και ξαναλένε τις τελευταίες ώρες κάτι το οποίο ήταν γνωστό σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Ότι δηλαδή οι ... καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, μετά και την χθεσινή απόφαση για το «κούρεμα» του 50%, δεν απειλούνται από τίποτα κι από κανέναν.


«Είναι ασφαλείς» και μάλιστα αυτή τη φορά με την πρόσθετη εγγύηση των επιπλέον 30 δισ. ευρώ, που εξασφαλίζονται μέσω της συμφωνίας. Συνιστά γενικό κανόνα ότι όσο η χώρα παραμένει εντός του ευρώ, τέτοιο θέμα, απειλής δηλαδή των καταθετικών κεφαλαίων, δεν υφίσταται.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν υπάρχει και κανένα ενδεχόμενο να «κουρευτούν» τα δάνεια που έχουν δοθεί από τις τράπεζες. Δηλαδή, δεν υφίσταται ως προοπτική καν να «βγει» κάποια τράπεζα και να πει ότι μειώνει τις απαιτήσεις από τις χορηγήσεις που έχει κάνει. Όσοι διαδίδουν τα περί του αντιθέτου, προφανώς δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη.

Κατά συνέπεια, ο κανόνας είναι γενικός και σαφής: Καταθέσεις και δάνεια θα παραμείνουν ανέπαφα. Σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή, η καθημερινότητα του μέσου Έλληνα θα εξακολουθήσει να είναι ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.