Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

α πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου για το «κούρεμα» ...




Στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου κυριαρχεί η Σύνοδος Κορυφής με το ολονύκτιο θρίλερ για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την τελική συμφωνία με "κούρεμα" 50% του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική Bild αποδίδει τα εύσημα
στην... καγκελάριο Μέρκελ με τον τίτλο «Θριαμβεύει η Μέρκελ στις Βρυξέλλες», ενώ στους υπότιτλους αναφέρεται στα χαρακτηριστικά σημεία της συμφωνίας.

Ο τίτλος του βασικού άρθρου της γαλλικής Le Monde αναφέρει «Ελληνικό χρέος: Συμφωνία για τη μείωση 50% των απαιτήσεων των τραπεζών» και επισημαίνει ότι «επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της ευρωζώνης και των πιστωτριών τραπεζών στην Ελλάδα προκειμένου να περικόψουν κατά το ήμισυ το χρέος που κατέχουν». Σε εσωτερικό άρθρο, χθες το βράδυ, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Οι Ευρωπαίοι απέφυγαν τα χειρότερα με μία συμφωνία πραγματική αλλά μέτρια».

Η ισπανική El Pais στο άρθρο της με τίτλο «Ευρωπαϊκή συμφωνία για ενίσχυση του Ταμείου Διάσωσης και κούρεμα 50% του χρέους της Ελλάδας» αναφέρεται επιπλέον στα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ισπανία για την αύξηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και σχολιάζει πως «η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ιταλία εμποδίζει την οριστική λύση στην κρίση».

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης έκαναν συμφωνία για το χρέος σε ολονύκτιες συζητήσεις» έχει τίτλο το BBC News, αναφέροντας πως οι ηγέτες της ευρωζώνης έφθασαν σε «τριπλή» συμφωνία που λένε ότι είναι ζωτική στην επίλυση της τεράστιας κρίσης χρέους στη περιοχή και συμπληρώνει πως συμφωνήθηκε το κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους.

Οι βρετανικοί Financial Times σε άρθρο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση φθάνει σε συμφωνία για τα ελληνικά ομόλογα» επισημαίνουν ότι οι «Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων την Πέμπτη το πρωί που περιλαμβάνει κούρεμα 50%, ένα κούρεμα βαθύ «που οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα μειώσει το ελληνικό χρέος κατά 120% του ΑΕΠ έως το τέλος της δεκαετίας».

Το Bloomberg έχει τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε 50% κούρεμα για την Ελλάδα, 1,4 τρισ. δολάρια στο Ταμείο», ενώ σε ανανεωμένο άρθρο αναφέρει ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί θα επικοινωνήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Τζιαντάο για να συζητήσουν πώς μπορεί η Κίνα να συνεισφέρει στις προσπάθειες της Ευρώπης για να επιλύσουν την κρίση χρέους της περιοχής».

«Κρίση στην ευρωζώνη: Οι τράπεζες συμφωνούν σε κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους» έχει τίτλο ο βρετανικός Guardian, ενώ στους υπότιτλους αναφέρεται ότι οι ιδιώτες επενδυτές αποδέχθηκαν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων σε μία συμφωνία διάσωσης 100 δισ. ευρώ, που ενισχύει επίσης το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

«Η Ευρώπη συμφωνεί στα βασικά του σχεδίου για την επίλυση της κρίσης του ευρώ» έχουν τίτλο οι New York Times, ενώ η Wall Street Journal «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνεί σε σχέδιο για τα ελληνικά ομόλογα», υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα δεχτούν κούρεμα 50%, ενώ ενισχύεται η δύναμη του ταμείου διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.