Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δορυφορικές φωτογραφίες από τις πόλεις φαντάσματα της Ισπανίας


ghost_city
Η Ισπανία έχει ένα μεγάλο μυστικό το οποίο κοστίζει 200 δις ευρώ και απειλεί το τραπεζικό της σύστημα με κατάρρευση και την οικονομία της με μεγάλη ύφεση.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου η αγορά κατοικίας πήρε διαστάσεις φούσκας μόλις το 2007 και όπου η πτώση των τιμών δεν υπήρξε μέχρι στιγμής δραματική, στην Ισπανία η αγορά κατοικίας ξέφυγε από κάθε έλεγχο και η πτώση που ακολούθησε και συνεχίζεται είναι δραματική. Ήδη, μέχρι στιγμής, το κράτος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο τραπεζικός κλάδος της χώρας αντιμετωπίζει μία προβληματική έκθεση σε επισφαλή δάνεια ύψους 240 δις δολαρίων, με την υποψία της αγοράς ότι το πρόβλημα είναι αισθητά μεγαλύτερο και ξεπερνά τα 200 δις ευρώ.
Ίσως φαντάζει δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά στην Ισπανία υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεκάδες πόλεις και χωριά φαντάσματα, τα οποία χτίστηκαν με σκοπό να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων και έχουν παραμείνει είτε άδεια είτε με ελάχιστους κατοίκους. Μία από τις πόλεις φαντάσματα που απεικονίζεται στη δορυφορική φωτογραφία, η Valdeluz, χτίστηκε για να φιλοξενήσει 30.000 κατοίκους και σε αυτήν σήμερα ζουν 700. Μία άλλη πόλη, η Sesena, έχει 10.500 άδειες κατοικίες ενώ στη Yebes ελάχιστες οικογένειες ζουν μεταξύ εκατοντάδων ακατοίκητων νεόδμητων κατοικιών.
Καθώς οι τιμές κατοικίας πέφτουν και η ανεργία αυξάνεται, οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν περισσότερες επισφάλειες και τελικά μεγαλύτερες απώλειες. Στο μεταξύ, η Ισπανία είναι η μόνη, ίσως, χώρα στην Ευρώπη με πόλεις φαντάσματα και με δεκάδες μικρά χωριά με νεόδμητες κατοικίες στα προάστια μεγάλων πόλεων, τα οποία μοιάζουν εγκαταλελειμμένα. Μ.Α [via]
Δείτε σχετικά : Οι πόλεις - φαντάσματα της Κίνας και η μεγαλύτερη φούσκα ακινήτων όλων των εποχών [epikairo]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.