Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με αγωγές κατά του Δημοσίου απειλεί η ΓΕΝΟΠ...




Αγωγές κατά της Πολιτείας ενδέχεται να καταθέσει η ΓΕΝΟΠ, ως αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος τόνισε: "Ετοιμαζόμαστε να καταθέσουµε αγωγές εναντίον της Πολιτείας, γιατί οι... εργαζόμενοι έχουν ενσωματωμένα στα πάγια της ΔΕΗ 12 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα".

Πρόσθεσε δε ότι θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να ανοίξουν οι λογαριασµοί όλων των στελεχών της ΓΕΝΟΠ που έχουν περάσει από το Δ.Σ. του συνδικάτου, από το 1999 έως σήµερα. "Και πρωτίστως θα ζητήσω το άνοιγµα των λογαριασµών και η εξέταση του πόθεν έσχες να ξεκινήσει από µένα", σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μεσημέρι, ο Ν. Φωτόπουλος προανήγγειλε κινητοποιήσεις με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που αναμένεται να ξεκινήσουν μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Επιχείρησε να κάνει αυτοκριτική για τη διαχείριση των ενισχύσεων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, λέγοντας πως "δώσαμε δικαιώματα, κάναμε λάθη που πρέπει να διορθωθούν".

Επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό, Φιλ. Σαχινίδη. Παρουσίασε φωτογραφίες τους από καταλήψεις που είχε κάνει η ΓΕΝΟΠ επί κυβέρνησης Ν.Δ. "Τότε ήμασταν υπεύθυνοι, κύριοι και σοβαροί γιατί αγωνιζόμασταν να μην ξεπουλήσει ο κ. Αθανασόπουλος τη ΔΕΗ στην RWE. Τώρα ξαφνικά γίναμε άγνωστοι, απολίτιστοι, ανεύθυνοι και μικρόνοες", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.