Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έσοδα 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΛΑΡΚΟ προσδοκά η κυβέρνηση Εντός του 2011 η αποκρατικοποίηση


ΤΑ ΝΕΑ online
Την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της μεταλλουργικής - μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ προσδοκά η κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομικών να αναμένει τον Ιούνιο τις σχετικές εισηγήσεις από τους συμβούλους αποκρατικοποίησης. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011.
Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική μεταλλευτική εταιρεία στην Ευρώπη, που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της στις μεγάλες βιομηχανίες ανοξείδωτου χάλυβα. Η επιχείρηση καλύπτει σήμερα το 7% των αναγκών της Ε.Ε. σε νικέλιο, καθώς και σχεδόν το 2% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν ποσοστό πάνω από το 1% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών.
Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για νικέλιο έχει οδηγήσει τη διεθνή τιμή του σε επίπεδα άνω των 26.000 δολαρίων ανά τόνο, γεγονός που ευνοεί την πώληση της εταιρείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν η τιμή του νικελίου διατηρηθεί στα υφιστάμενα επίπεδα και η παραγωγή νικελίου της ΛΑΡΚΟ ανέλθει στα επίπεδα των 18.500 τόνων τότε ο συνολικός ετήσιος τζίρος της εταιρείας θα διαμορφωθεί στα 350 εκατ. ευρώ. Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ διαμορφώθηκε στα 240 εκατ. ευρώ, έναντι 100 εκατ. ευρώ το 2009. Εάν οι εκτιμήσεις για τον τζίρο επαληθευθούν, τα κέρδη της ΛΑΡΚΟ στο σύνολο της εφετινής χρήσης θα πλησιάσουν τα 110 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως από το 1990 έως σήμερα η εταιρεία παρουσίαζε κυρίως ζημιές, γεγονός που συνδέεται τόσο με τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές, όσο και με λανθασμένη διαχείριση εκ μέρους των διαφόρων διοικήσεων.ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.