Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το Εργατικό κέντρο Θήβας για τη 1η ΜAH


            ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ &ΑΓΩΝΑ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,
Η 1η Μαΐου είναι μια ιστορική, αλλά πάνω απ’ όλα αγωνιστική ημέρα που όπως δείχνει, κάθε χρόνο το μήνυμα της γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο.
Σήμερα η εργατική τάξη, αντί να βελτιώνει το βιοτικό της επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας , οδηγείται προς την εποχή του 1886, αυτού του εργασιακού μεσαίωνα, τότε που στο Σικάγο ξέσπασαν μάχες, χύθηκε αίμα ώστε οι επόμενες γενεές να απολαμβάνουμε 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση. 
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Καταργούνται και συνεχώς αμφισβητούνται βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα. 
Στο όνομα της κρίσης ,για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη οι εργαζόμενοι ,καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας που έχουν αποκτηθεί μέσα από μακρόχρονους αγώνες με θυσίες και αίμα, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο περιορισμός των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, οι εργασιακές σχέσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, κλπ.
Παράλληλα στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. βρίσκονται οι δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους (Υγεία ,Παιδεία ,Πρόνοια ), το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και το κλείσιμο Δημόσιων Επιχειρήσεων.

Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, της φορολογίας ,.η ακρίβεια , οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο των καταστημάτων, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι το αποτέλεσμα των αδιεξόδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Μια πολιτική κοινωνικά άδικη και αδιέξοδη για την οικονομία και την προοπτική της χώρας.
Τα νέα μέτρα που προωθούνται με το Σύμφωνο της Ανταγωνιστικότητας που πρόσφατα αποφάσισε η Ε.Ε όπως η συγκράτηση των μισθών και η σύνδεσή τους με την παραγωγικότητα , η σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, οι μεταρρυθμίσεις στην απασχόληση για ευελιξία με ασφάλεια στοχεύουν να καταργήσουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και συλλογικό δικαίωμα σε επίπεδο Ευρώπης και να διαμορφώσουν για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες της Ευρώπης τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Η περιοχή μας ,λόγω του ότι είναι κατά κύριο λόγο βιομηχανική, εισπράττει με τον πιο έντονο τρόπο τα αποτελέσματα των αδιέξοδων πολιτικών. 
Επιχειρήσεις μία μετά την άλλη κλείνουν ,εργαζόμενοι σε μεγάλα εργοστάσια όπως ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ,ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΟΥΛΣ είναι μήνες απλήρωτοι ,βιομηχανίες, οργανισμοί κολοσσοί όπως η ΛΑΡΚΟ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, κ.λ.π. ετοιμάζονται για ξεπούλημα , οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο ,οι ελαστικές μορφές απασχόλησης σε λίγο θα εξαφανίσουν την σταθερή εργασία ,η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες ,τα μαγαζιά και οι μικροεπιχειρήσεις λιγοστεύουν ,η κοινωνική ζωή διαρκώς συρρικνώνεται και η εγκληματικότητα διαρκώς αυξάνεται.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση είναι ανήμπορη να αντιδράσει μπρός σε αυτή την ΄΄ κατηφόρα ‘’ που οδηγείται η χώρα. Είναι υποταγμένη στις εντολές της Τρόικας . Η εφαρμογή μιας άλλης οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, την κρίση και τις «δαγκάνες» των τοκογλύφων δανειστών ,δεν φαίνεται πουθενά.
Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε. Φτιάχνουν ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.
Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματά μας .
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,όλους τους πολίτες, να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Κυριακή 1 Μαΐου και ώρα 10 π.μ.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Ζήτω οι Εργατικοί Αγώνες
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.