Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την γενικευμένη αντίδραση εμπόρων και συνδικαλιστών προκάλεσε η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών, να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι η απόφαση αποτελεί "την κερκόπορτα για την άλωση της αργίας της Κυριακής". Όπως τονίζει η απόφαση αυτή είναι προς όφελος των υπεραγορών και των εμπορικών πολυκαταστημάτων.

Νωρίτερα με ανακοίνωση της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, χαρακτήρισε την απόφαση «άκαιρη και αψυχολόγητη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία χαρακτηρίζει παράνομη τη λειτουργία των καταστημάτων στις 12 Δεκέμβρη.

Εν τω μεταξύ, κόντρα έχει προκύψει και μεταξύ των εμπορικών συλλόγων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με ανακοίνωση του αντιτίθεται στην απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων, συμβαδίζοντας με τις θέσεις της ΕΣΕΕ.

Από την άλλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, που είχε υποβάλλει το αίτημα για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, με ανακοίνωση του, στρέφεται κατά των συνδικαλιστών και αναφέρει πως απαιτείται όραμα και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες μας έχουν πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας σ' αυτές, τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού αλλά και τη σωτηρία της οικονομίας της χώρας», αναφέρει ο ΕΣΑ.

Όπως κατέληξε στην ανακοίνωση του, "¨οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε, μαζί και οι εργαζόμενοι σ' αυτές, αναγνωρίζουν και συμμερίζονται τις αγωνίες που καθημερινά βιώνουν οι έμποροι με τη βεβαιότητα ότι οι επιδιώξεις και οι σκοποί συνδέονται άρρηκτα και με τα δικά τους συμφέροντα. Όλα αυτά απαιτούν όραμα, προσπάθεια και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.