Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αγωνιστική απεργιακή δράση της ΓΣΕΕ


Συγκαλείται την ΠΕΜΠΤΗ 27/5/2010 και ώρα 10:00 π.μ. η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας (Πατησίων 69, 4ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:





1) ΕΓΣΣΕ
2) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
3) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
4) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ






Η Ολομέλεια της Διοίκησης θα συζητήσει όλα τα παραπάνω σοβαρά και κρίσιμα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και θα αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

  • Για την ΕΓΣΣΕ κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο, ιδιαίτερα στις σημερινές ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που τα εισοδήματα μειώνονται ενώ οι τιμές καλπάζουν, να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τις θέσεις εργασίας.

  • Οι προτάσεις και οι «απαιτήσεις» της Τρόικα που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας είναι παντελώς απαράδεκτες και καταδικαστέες. Είναι βασισμένες στην ίδια αδιέξοδη λογική συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων χωρίς να εξασφαλίζουν βιώσιμη και αποτελεσματική προοπτική για το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  • Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και στα «θέματα» που ζητά συνάντηση και «διαπραγμάτευση» ο Υπουργός Εργασίας, απορρίπτονται στο σύνολο τους ως τα πλέον ακραία, αντεργατικά μέτρα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση εκτός του ότι με αυτή την επιστολή παρεμβαίνει και καταργεί τον ίδιο τον θεσμό των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
Τέλος ανεξάρτητα από τις απεργιακές αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνεδρίαση της Πέμπτης 27/5, αποφασίστηκε και θα πραγματοποιηθεί:





Πανεργατικό Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 5/6/2010 με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος για τα άδικα και σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.






Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τη δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.