Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Προοδευτική Κίνηση Νέων Αριστερών...




Η θέση μας για την ανάγκη πραγματοποίησης Πολιτικού Συνεδρίου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.Σύντροφοι,
Mια νέα εποχή έχει αρχίσει από τον Οκτώβρη του 2009, είναι η εποχή που το Κίνημα μας το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλείται να βγάλει την χώρα από μια Κρίση ετών και να αναδείξει ένα άλλο δρόμο, τον δρόμο της Νέας Αλλαγής, της νέας μεταπολίτευσης.
Σε αυτή την νέα πορεία η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος μας, δίνουν μέρα με την μέρα την μάχη σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να ανοικοδομήσουν την χώρα και την Εθνική της Οικονομία. Ταυτόχρονα δίνουν την μάχη για να διαμορφώσουν μια νέα λογική στο τρόπο άσκησης της εξουσίας.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων, δεν μπορεί να περιμένει να αλλάξει από μόνη της η ροή της ιστορίας. Οφείλουμε να γίνουμε συνδιαμορφωτές της νέας αυτής εποχής, οφείλουμε να κάνουμε την ΑΛΛΑΓΗ και πάλι θέμα της γενιάς μας, όπως τότε, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιγε τον ιστορικό κύκλο των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981.
Οφείλουμε να κινηθούμε συλλογικά και πάλι στην οργανωμένη βάση των μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μαζικό χώρο της Κοινωνίας μας. Να δώσουμε το στίγμα μας και να αφουγκραστούμε την νέα γενιά δίνοντας αγώνες για νέες ριζοσπαστικές αλλαγές για να πάμε μπροστά, για να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της Νεολαίας που σπουδάζει, εργάζεται, δημιουργεί, συμμετέχει.
Σε αυτή την πορεία κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για διαμόρφωση πολιτικών θέσεων από την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. για κάθε ζήτημα που απασχολεί την γενιά μας. Ζητήματα όπως η Παιδεία, η Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση, η Οικονομία και η Αναπτυξιακή πολιτική, η προστασία του Περιβάλλοντος και η Κλιματική Αλλαγή, το Μεταναστευτικό και η Περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας, οφείλουν να είναι στην ατζέντα των αγώνων μιας προοδευτικής πολιτικής Νεολαίας.
Σύντροφοι,
αυτή η Κρίση που βιώνει ο τόπος μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νέες πορείες, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νέα πολιτικά εργαλεία, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την σοσιαλιστική μας παράδοση. Αυτή την ευκαιρία ας την κάνουμε ουσιαστική εμείς οι νέοι σοσιαλιστές, ας προχωρήσουμε μακριά από “μηχανισμούς”, “γραμμές” και ανούσιες μικροαντιπαραθέσεις για να αναδείξουμε με προτάσεις και θέσεις τις ανάγκες της γενιάς μας. Να γίνουμε συνδιαμορφωτές της Κυβερνητικής πολιτικής και όχι χειροκροτητές. Να εκφράσουμε την γενιά μας, αφήνοντας το στίγμα μας.
Για τους παραπάνω λόγους θα στηρίξουμε, κάθε συγκεκριμένη προσπάθεια των οργάνων της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. για πραγματοποίηση τόσο Πολιτικού Συνεδρίου Θέσεων και Αρχών, όσο και Περιφερειακών Συνδιασκέψεων για Κρίσιμα ζητήματα μέσα στους επόμενους μήνες.
Εκτίμηση μας είναι ότι πρέπει άμεσα η Εθνική Αντιπροσωπία της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δώσει την εκκίνηση για μια ουσιαστική πολιτική διαδικασία διαλόγου από “τα κάτω”, ενεργοποιώντας την βάση και τις Οργανώσεις σε μια διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου θέσεων που θα έχει σαν αποκορύφωμα, τουλάχιστον 3ήμερο ,Ανοικτό Πολιτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία αυτή
Τώρα είναι η ώρα της Δικής μας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.