Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κενό συννενόησης με τις Βρυξέλλες


Κενό συννενόησης με τις ΒρυξέλλεςMadata.GR
Σε βαρύ κλίμα συναντιούνται σήμερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού και χθες κοινοτικοί αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες μετέφεραν μήνυμα δυσαρέσκειας για το συντονισμένο μήνυμα «όχι άλλα μέτρα» που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση κατά της λήψης αυτών. Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 (το οποίο φαίνεται να αναθεωρούν περί τα 2 δισ.) καθιστά αναγκαία τη λήψη τους.
Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό στην Αθήνα ότι πηγή της Ε.Ε. έστειλε τελεσίγραφο: δύο από τις τρεις εταιρίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) που περιλαμβάνονται στα τέσσερα ορόσημα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. που εκκρεμεί από τον Ιούλιο πρέπει να κλείσουν.

Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία με την τρόικα για τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, που έχει εγκριθεί από το καλοκαίρι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα συναντιούνται οι Αντώνης Σαμαράς - Ευάγγελος Βενιζέλος για την προγραμματική συμφωνία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει στο τρίπτυχο «απαλλαγή από τα μνημόνια, όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ρύθμιση χρέους» και χαράσσουν «κόκκινες γραμμές». Ομως, όπως όλα δείχνουν, η τρόικα έρχεται με... ξεβαφτικό.
Οι δανειστές ασκούν πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων για το 2014 και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014.
Οι πηγές επισημαίνουν ότι τρόικα και ελληνική πλευρά εξακολουθούν να διαφωνούν στο μέγεθος του δημοσιονομικού κενού για το 2014. Διαφωνία που αποδίδουν στον τρόπο που προσμετρά κάθε πλευρά τον δείκτη ανάπτυξης, τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και τις κρατικές δαπάνες (η Ελλάδα εκτιμά το δημοσιονομικό κενό του 2014 στα 500 εκατομμύρια ευρώ).
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.