Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Επιμένουν για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες

ethnos.grΕμμένει η Κομισιόν σε κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών, η αναδιάρθρωση των οποίων αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της «υποδόσης» του Οκτωβρίου ύψους 1 δισ. ευρώ.


Επιμένουν για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίεςΟπως έλεγαν χθες πηγές της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, ΕΛΒΟ και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δύσκολα θα αποφύγουν το «λουκέτο».
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως έχει εξαντληθεί η υπομονή της τρόικας για εταιρείες που επί 20 χρόνια εμφανίζουν υψηλά ελλείμματα. Μάλιστα, προσέθεταν πως αντίστοιχες βιομηχανίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι κερδοφόρες, ή, πάντως, δεν επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία.
Παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές εμφανίζονται ακόμη διατεθειμένοι να συζητήσουν τις έσχατες προτάσεις της κυβέρνησης να διατηρήσει εν ζωή ένα δραματικά συρρικνωμένο τμήμα των δύο εταιρειών, αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και αυτή η προοπτική υποχωρεί.
Αντίθετα, προοπτική λύσης που θα διασφαλίζει διάδοχο σχήμα για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ φαίνεται να υπάρχει.

Να σημειώσουμε πως το προηγούμενο 15θήμερο έχει αναβληθεί δύο φορές τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για να κλείσει η εκκρεμότητα με τις αμυντικές βιομηχανίες.
Η κυβέρνηση για τα ΕΑΣ προτείνει τη διάσπαση της εταιρείας σε δύο μέρη, πολιτικό και στρατιωτικό, με στόχο να διατηρηθεί σε λειτουργία το δεύτερο.
Σε κάθε περίπτωση, απορρίπτει το ενδεχόμενο ρευστοποίησης της επιχείρησης που ζητά η τρόικα και προτάσσει ως επιχείρημα τον μεγάλο αριθμό συμβολαίων της εταιρείας και τον εξαγωγικό της χαρακτήρα.
Το ίδιο μοντέλο προτείνει η ελληνική πλευρά και για την ΕΛΒΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.