Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παπαδίστικη υποκρισία


Γράφει ο mitsos175.

Λοιπόν Αρχιερείς, Φαρισαίοι, θα σας πω που ακριβώς την πατήσατε, για να δω, αν θα παραδεχθείτε τα λάθη σας, ή θα παραμείνετε αμετανόητοι, πράγμα που σύμφωνα με τα κηρύγματα του Χριστιανισμού είναι αμαρτία, η οποία δεν μπορεί να συγχωρεθεί.

Βλέπω, ότι επιμένετε με διάφορους τρόπους, μέσω και κάποιων κομματόσκυλων, που βγαίνουν να το παίξουν "πιστοί", ενώ δεν έχουν το Θεό τους, να υπερασπίζεσθε τον εξοστρακισμό κάποιων τραγουδιών.

Μας λένε λοιπόν αυτό που είπα εγώ γι’ αστείο. Ότι η συννεφούλα λιθοβολείται -η λέξη δεν χρησιμοποιείται τυχαία - «γιατί είναι εξώλης και προώλης», αφού βγαίνει με πολλούς κάθε βράδυ! Από αυτό μόνο καταλαβαίνει κανείς, ότι γελοιοποιούνται από μόνοι τους. Με παρόμοια επιχειρήματα - ανέκδοτα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χούντα.


Ρώτησα λοιπόν από περιέργεια ένα μικρό παιδί ποια η σχέση του στίχου με το Χριστιανισμό. Η απάντηση με εξέπληξε για τον τρόπο του σκεπτικού του, που είναι εντελώς αντίθετο με αυτό του ανώτατου κλήρου. "Ο στίχος αυτός είναι ύμνος στο Χριστιανισμό! Διότι κάνει πράξη τα λόγια του Χριστού που λένε «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»! Διδάσκει τη Συγχώρεση και την Αγάπη!"

Αυτό το παιδί, παπάδες, πιστεύει στο Χριστό πραγματικά. Θυμήθηκα κι εγώ, ότι ο Ιησούς συγχώρεσε την καταδικασμένη για μοιχεία, σύμφωνα με τη Γραφή. Κι επειδή δίνετε σημασία στο τι φοράει η κάθε τραγουδίστρια και αυτό το έχετε ως "κριτήριο", να σας υπενθυμίσω, ότι ποτέ ο Ιδρυτής του Χριστιανισμού, δεν κοίταξε εμφάνιση. Μάλιστα έκανε παρέα με όλους ακόμα και με τελώνες ή πόρνες, πράγμα που για τους Ιουδαίους ήταν "σκάνδαλο".

Παπάδες, όταν είστε τόσο υποκριτές, πως απορείτε μετά, που οι άνθρωποι σας κατακρίνουν, που φεύγουν μακριά σας; Πότε δείξατε Αγάπη; Μόνο μισαλλοδοξία, εγωισμό κι υποταγή διδάσκετε. Το σκεπτικό σας είναι σκεπτικό Φαρισαίων, που την εποχή του Χριστού, ήταν υπηρέτες των Ρωμαίων. Σας θυμίζω το επιχείρημα προς τον Πόντιο Πιλάτο. "Ο Ιησούς πιστεύει ότι είναι βασιλιάς, ενώ εμείς το μόνο βασιλιά που έχουμε είναι αυτόν της Ρώμης". Ο Χριστός λοιπόν ξανασταυρώνεται εις στο διηνεκές από το ιερατείο.

Να σας πω κι ένα ανέκδοτο να το χωνέψετε καλύτερα.

Ρωτάει η δασκάλα την τάξη:

- Παιδιά, αν κάθονται 5 πουλάκια σε ένα δέντρο και περάσει ένας κυνηγός και σκοτώσει τα 3, πόσα θα μείνουν;

- Θα μείνουν μόνο 2 λέει ένα παιδί.

- Μπράβο, πολύ σωστά, του λέει η δασκάλα

- Εγώ κυρία, λέει ο Τοτός, νομίζω πως δεν θα μείνει κανένα πουλάκι στο δέντρο, αφού τα άλλα θα τρομάξουν και θα πετάξουν μακριά.

- Τοτό, εδώ κάνουμε αριθμητική, του λέει η δασκάλα, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Ο Τοτός μένει λίγη ώρα σκεφτικός, και μετά σηκώνει το χέρι και ρωτάει την δασκάλα:

- Κυρία, να σας κάνω μία ερώτηση;

- Και βέβαια Τοτό, απαντά εκείνη.
- Κάθονται 3 γυναίκες σε ένα πάρκο και τρώνε παγωτό χωνάκι. Η πρώτη το γλύφει, η δεύτερη το δαγκώνει και η τρίτη το χώνει βαθιά στο στόμα. Ποια από όλες είναι παντρεμένη;

- Αυτή που το χώνει όλο στο στόμα της; Απαντά η δασκάλα.

- Είναι αυτή που φοράει βέρα, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε, της είπε τότε γελώντας ο Τοτός.

Πονηρά μυαλά κάνουν πονηρές σκέψεις. Πότε θα μάθετε επιτέλους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.