Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Προσφυγικό, προαπαιτούμενα, συλλαλητήρια και… Φίλης

4db2666ef6bfe1e9b2b416f398583881-696x464
Επανακάμπτει το Προσφυγικό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των μελών της ΕΕ στη Μάλτα, στις 12 Νοεμβρίου, με θέμα το Προσφυγικό, ο Μάρτιν Σουλτς θα σχηματίσει εικόνα ιδίοις όμμασι για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα, επισκεπτόμενος δύο σημεία όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου και το κέντρο του Βοτανικού.

Στην έκτακτη και άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα, ανάμεσα στα άλλα, θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των πέντε κέντρων υποδοχής και παραμονής προσφύγων (hot spot) σε ισάριθμα ελληνικά νησιά και η εφαρμογή της προσωρινής εγκατάστασης 20.000 προσφύγων στην Αθήνα μέσω προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου.
Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση, στον απόηχο της επίσκεψης Μοσκοβισί στην Αθήνα, αλλά και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, προσπαθεί να «τρέξει» παράλληλες δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικά κοινωνικών στρωμάτων.
Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας θα επιχειρηθεί η επίσπευση της αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην κοινωνική οικονομία (κοινωνικοί συνεταιρισμοί, ειδικά σχήματα για την απορρόφηση ανέργων), καθώς και ο άμεσος εντοπισμός όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ υπουργό Αλέξη Χαρίτση.
Αναφορικά με την προστασία των πιο αδύναμων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής ενέκρινε την προώθηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων, ενώ αποφασίσθηκε η παράταση, για ένα χρόνο, του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Και σαν μην φθάνουν όλα αυτά, την Πέμπτη πρέπει να ψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για την πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο πόρισμα για το Ασφαλιστικό, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει τις λεκτικές ακροβασίες του υπουργού Παιδείας. Αυτά έχει η έκθεση σε γνωστά «κανάλια» προβολής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.