Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το μεταναστευτικο τεχνασμα που ερεθιζει

“Ποτέ μην αφήσεις μια κρίση να πάει χαμένη” δήλωσε ο Εmanuel Isreal Rahm. (ο πρώτος εβραίος δήμαρχος του Σικάγο, ο οποίος επανεκλέχτηκε το 2015)

Ειδικά αν είναι κατασκευασμένη, όπως η κρίση του μεταναστευτικού της Συρίας. Με την Συρία, το Ιράν και τον Λίβανο να αντιστέκονται ακόμα σθεναρά στο όνειρο του “Μεγάλου Ισραήλ”, μια κρίση ήταν απολύτως αναγκαία. Έτσι τα στρατόπεδα μεταναστών της Τουρκίας άνοιξαν τις θύρες τους και η Ευρώπη, με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα, πλημμύρισε με τα “θύματα της αγριότητας του Ασάντ”.
O Άσάντ είναι από τους μακροβιότερους ηγέτες της μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Και το γεγονός αυτό από μόνο του ανατρέπει αλλότρια σχέδια και η ύπαρξη του ερεθίζει.

Έχει ξεπεράσει σε μακροημέρευση τον εμίρη του Κατάρ και τον υπουργό εξωτερικών του, τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον υπουργό εξωτερικών του, τον Μόρσι της Αιγύπτου και τον υπουργό εξωτερικών του, την Χίλαρι Κλιντον με την Ράις, τον Σαρκοζί, τον Ερντογάν που είναι στα τελευταία του και τον Ομπάμα φυσικά που η δεύτερη θητεία του τελειώνει λείαν συντόμως.
Αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ότι, οποιοσδήποτε ηγέτης κράτους δήλωσε το περίφημο «Assad must go», κατέληξε τελικά να φύγει ο ίδιος. Και αυτό ερεθίζει πολύ.
Μια λάθρο-προσφυγική κρίση λοιπόν η οποία ωθεί επικοινωνιακά όλο τον κόσμο να ανατρέψει επιτέλους τον “Tύραννο” έχει τεθεί σε εφαρμογή.
“Koίτα πως φεύγουν όλοι από την Συρία” είναι η πρώτη αντίδραση των εθνών της Ευρώπης βλέποντας τους “πρόσφυγες” να πνίγονται στο Αιγαίο και να συνωστίζονται στα σύνορα τους. Και φυσικά αυτή ακριβώς είναι και η επικοινωνιακή αιχμή του τεχνάσματος.
Πέραν του γεγονότος βέβαια ότι η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων είναι Ιρακινοί και Αφγανοί, προπαρασκευασμένα δηλαδή θύματα και πρόσφυγες των Αμερικανικών εισβολών σε αυτές τις χώρες. Και πέραν όλων των χρήσιμων παρενεργειών και οφέλη που προκύπτουν μέσω της πλημμύρας του μουσουλμανικού στοιχείου και της περαιτέρω αποσταθεροποίησης της Ευρώπης
Και παρόλα αυτά ο Ασάντ δεν κουνάει ρούπι. Γνωρίζει πολύ καλά το σχέδιο αυτό και την πλεκτάνη που έχει στηθεί και από ποιους. Χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του “ H δύση από το ένα μάτι κλαίει για τους πρόσφυγες και από το άλλο μάτι τους σημαδεύει με όπλο. Όσοι Σύριοι έφυγαν από την Συρία, έφυγαν λόγω της τρομοκρατίας”
Είναι γνωστό ότι, η CIA χρησιμοποιεί την Al-Nusra παρακλάδι της Al-Qaeda, για να αποσταθεροποιήσει εσωτερικά την χώρα, να ωθήσει το Ασάντ σε αποχώρηση και να τοποθετήσει κλασσικά μια Αμερικανό-ισραηλινή μαριονέτα στην θέση του.
Πριν 2 βδομάδες περίπου ο Petraeous (Γεν.Διευθ.CIA) δήλωσε χωρίς κανένα ενδοιασμό “Να χρησιμοποιήσουμε την Al-Qaeda να πολεμήσει την ISIS” Φυσικά, αφού η ίδια η CIA εξοπλίζει τους μισθοφόρους αυτούς “επαναστάτες” που πολλοί εξ’αυτών εντάχθηκαν πρόσφατα στην Al-Nusra και την ISIS λόγω επικαιρότητας, κουβαλώντας τα αμερικάνικα όπλα μαζί τους.
Αλλά όταν εξοπλίζεις “τον εχθρό” για να καταστρέψεις τον “εχθρό της ημέρας”, εξυπηρετείς μονάχα το περιβάλλον διαμάχης μεταξύ εχθρών. Εν προκειμένω μιας διαμάχης η οποία στοχεύει τον Ασάντ, που σε συνδυασμό με την κατασκευασμένη μεταναστευτική κρίση, το σχέδιο αποκαθήλωσής του πλέον ξεδιπλώνεται και αποσαφηνίζεται, με κλασσικά ενδιάμεσο στόχο τη Νατοϊκή ανθρωπιστική παρέμβαση στη Συρία.
Αλλά εδώ παρεμβάλλεται ο Πούτιν που δηλώνει ευθέως σαν άλλος από μηχανής θεός ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ την κατάσταση να εξοκείλει και θα πολεμήσει ευθέως την τρομοκρατία στη Συρία, εξοπλίζοντας τον Συριακό στρατό.
Ο Συριακός στρατός είναι όντως το κλειδί εναντίον της ISIS. Καθώς χριστιανοί, μουσουλμάνοι και δρούζοι στρατιώτες απαρτίζουν τον Συριακό στρατό, οι οποίοι είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι με κίνητρο να υπερασπιστούν τα ίδια τους τα σπίτια και οικογένειες. Σε αντίθεση με το ηθικό των Αμερικάνων πεζοναυτών, μεταξύ των οποίων η κατάρα της αυτοκτονίας και της κατάθλιψης πλανάται στην συνείδηση τους.
Ρωγμές όμως και σε αυτό το εναλλακτικό και μεγαλοπρεπές σχέδιο καθαίρεσης του Ασάντ έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται. Και εδώ η εν συγκρίσει αδύναμη στρατιωτικά Δύση συναντά για ακόμα μια φορά την εκφοβιστική στρατιωτική υπερδύναμη του Πούτιν. Και έτσι ακόμα αντέχει ο Ασάντ και όσο περνά ο καιρός ενισχύεται περαιτέρω και η θέση του. Και αυτό ερεθίζει τελικά πάρα πολύ. Αναμένεται λείαν συντόμως ο ερεθισμός αυτός να μετουσιωθεί και να μεταφερθεί σε ακόμα ένα συμπαίκτη, την Τουρκία.
Υπάρχει δικαιολογημένα λοιπόν μια “συριακή κατάρα” η οποία απομακρύνει τον οποιονδήποτε που τα βάzει μαζί της. Όπως προμηνύεται τα επόμενα πέντε χρόνια έρχεται ακόμα μια νέα γενιά πολιτικών αρχηγών κρατών και ο Ασάντ προμηνύεται να συνεχίσει να είναι ακόμα πρόεδρος της Συρίας.
Το δίδαγμα του μέλλοντος λοιπόν για τους ηγέτες που έρχονται και θα αποφασίσουν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι, είναι το εξής, ότι εάν θέλεις να ρίξεις τον Ασάντ, θα πρέπει να προσπαθήσεις καλύτερα. Δεν μπορείς να κερδίσεις τους Ολυμπιακούς αγώνες με αθλητές των Πάρα-Ολυμπιακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.