Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Γιούνκερ εκθέτει τον Τσίπρα, ο οποίος λύγισε και τα έδωσε όλα στους Γερμανούς

Πηγή: Του Γιώργου Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Είναι εξευτελιστικά για τον ελληνα πρωθυπουργό τα όσα είπε γ’ αυτόν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη του στο γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ,ARTE. Στο πλαίσιο εκπομπής για την ελληνική οικονομική κρίση και τα Μνημόνια. «Από την πρώτη μέρα [σ.σ: ο Αλέξης Τσίπρας] διαισθανόταν ότι σε πολλά σημεία θα έπρεπε να κάνει τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους. Αυτό του δημιουργούσε ένα μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνέχισε λέγοντας:

«Ποτέ δεν κατάλαβα τη στρατηγική της Ελλάδας. Έπειτα απ” όσα ζήσαμε πιστεύω ειλικρινά πως η Ελλάδα δεν είχε πραγματική στρατηγική. Η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με τη μέρα… Ο κ. Τσίπρας διαπραγματευόταν με τους συναδέλφους του στην Ευρώπη όπως είχαν τη συνήθεια να κάνουν στο εσωτερικό του κόμματός τους, που δεν είναι κόμμα! Δεν θα πω «ήταν ερασιτέχνες», αλλά δεν ήταν πολύ επαγγελματίες».

Την ίδια γνώμη έχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Πιστεύω ότι ο Τσίπρας γνώριζε πως η υπόσχεση που έδινε στους Έλληνες για παραμονή στο ευρώ χωρίς την εφαρμογή του προγράμματος [σ.σ: λιτότητας] δεν ήταν πραγματοποιήσιμη», δήλωσε και ο Σόιμπλε στην ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.