Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Περί διαπλοκής

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Ως διαπλεκόμενη υποδεικνύεται από τη συριζαίικη προπαγάνδα η αποπεμφθείσα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  Κ. Σαββαΐδου. Και επικεντρώνονται όχι τόσο στη νέα αναβολή καταβολής του αραχνιασμένου φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, όσο στην υπόθεση της εταιρίας GENNET ΑΕ, για την οποία δόθηκε εντολή επανελέγχου βεβαιωμένων προστίμων  ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Μεγαλομέτοχοι της εν λόγω εταιρίας είναι ο Α. Τσουκαλίδης, πρώην στέλεχος της Intracom, που είχε κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Siemens, αλλά αθωώθηκε με βούλευμα και ο Δ. Κλώνης, πρόεδρος της Intracom συμμετοχών και στενός συνεργάτης του 1 Σ. Κόκκαλη επί πολλά χρόνια.
Η Intracom -πάντοτε σύμφωνα με τη συριζαίικη προπαγάνδα- είναι από τους καλύτερους πελάτες της Price Waterhouse Coopers, που έχει διευθύνοντα σύμβουλο τον Μ. Ψάλτη, ο οποίος ήταν προϊστάμενος της Σαββαΐδου στη συγκεκριμένη εταιρία, στην οποία ήταν ανώτατο στέλεχος μέχρι που ο Σαμαράς την έκανε γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Όλα αυτά τα εξετάζουν οι επίκουροι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς I. Δραγάτσης και Α. Τριανταφύλλου, που  έχουν καλέσει και τη Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή της υπηρεσίας της. Τα αφεντικά της ΟΕΝΝΕΤ αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα φοροδιαφυγής, αλλά και για κομπίνες με τις οποίες φέσωναν την εταιρία και κονομούσαν οι ίδιοι.

Υπάρχει άρωμα διαπλοκής στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ασφαλώς και υπάρχει, ανεξάρτητα από το κατά πόσο θα υπάρξει κατηγορία κατά της Σαββαΐδου. Οταν παίρνεις ένα μεγαλοστέλεχος μιας ξένης εταιρίας ορκωτών λογιστών και το βάζεις επικεφαλής του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δημιουργείς εξ ορισμού μια αντίφαση. Ζητάς απ' αυτό το μεγαλοστέλεχος να στραφεί ενάντια σ' εκείνους που προηγουμένως υπηρετούσε και που θα υπηρετήσει και στο μέλλον, γιατί δε θα είναι για πάντα ΣΥΧΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.