Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το χειρότερο μνημόνιο...


Να «γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα» κάλεσε τον λαό ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην...
πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

«Σήμερα έχετε μεγαλύτερη πείρα» είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους παριστάμενους και έκανε μία αναδρομή στα τελευταία χρόνια, τονίζοντας:

Το 2010, από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Α. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.

Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο.

Και σήμερα, το 2015, από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο με παρεούλα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «τρίτο, δυσβάσταχτο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, όχι μόνο γιατί περιέχει σκληρά μέτρα, αλλά και γιατί αυτά έρχονται να προστεθούν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται» και εκτίμησε πως στήνονται νέες παγίδες μπροστά στον λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή.

Όπως εξήγησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ:

Να επιλέξει ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλοι μαζί, με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, το ψήφισαν.

Ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της Ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας.

Να πει ΝΑΙ στη σφαγή της ζωής του, στη ζωή των παιδιών του, για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

«Στο χέρι μας είναι τις επόμενες εβδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν» είπε και εξαπέλυσε πυρά κατά της Λαϊκής Ενότητας:

Όπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές που προτείνονται στο λαό, δεν είναι ούτε το νόμισμα, ούτε η παραμονή ή όχι στην ΕΕ, αλλά η ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας. Ο λαός καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην πρόταση της «ανάπτυξης για το καπιταλιστικό κέρδος», και την «σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού».

Η σκληρή διαπραγμάτευση την οποία διεκήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ «με όλες τις συνιστώσες του», υπήρξε ένας μύθος, που δεν αφορούσε, ούτε μπορούσε να αφορά στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά ήταν και είναι διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του «ταξικού εχθρού» και αφορούσε τα διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.

«Όλοι τους μαζί κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δε ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων» υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.