Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκατό επώνυμοι δεν μπορούν να κοιμηθούν – Έρχονται χειροπέδες


Εκατό φακέλους υποθέσων φοροδιαφυγής θα πάνε στις εφορίες για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσώ μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν όλες αυτές τις υποθέσεις έχουν δώσει ακριβείς εντολές στους αξιωματούχους του ΣΔΟΕ.
Οι υποθέσεις πρόκειται να προκαλέσουν αναταραχή καθώς αφορούν την ελίτ της κοινωνίας όπως γνωστούς δικηγόρους, γιατρούς και επιχειρηματίες που θα κατηγορηθούν για φοροδιαφυγή για πρώτη φορά.
Οι 100 φάκελοι διερευνώνται την τελευταία τριετία από τις Αρχές. Το ΣΔΟΕ συνέκρινε τις καταθέσεις που είχαν οι φιλοξενούμενοι με τα δηλούμενα εισοδήματα και ανακάλυψαν φορο-αποφυγή εκατοντάδων εκατ ευρώ.
Οι υποθέσεις αυτές σύμφωνα με τις πηγές αφορούν:

1 . Δικηγόρο ποινικολόγο ο οποίος βρέθηκε με καταθέσεις 10,5 εκατ ευρώ και δηλούμενα εισοδήματα περίπου 3 εκατ ευρώ. Ο συγκεκριμένος εισέπραξε από μία και μόνο υπόθεση το ποσό των 5 εκατ ευρώ σε εταιρία του στην Κύπρο, όμως τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν για την κατασκευή της οικίας του.
2. Γιατρό που το όνομά του είναι στη λίστα Λανγκάρντ, ο οποίος το 2010-13 είχε δηλώσει 300.000 ευρώ αλλά καταθέσεις 4,5 εκατ ευρώ
3. Επιχειρηματία-Αγρότη με 10 εκατ ευρώ, με το ποσό αυτό να έχει κατατεθεί σε τράπεζα του εξωτερικού.
Ο Κ. Αθανασίου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, καθώς παρατήρησε ότι τα μέλη της Επιτροπής του άρθρου 70 Α προχωρούσαν σε απαλλαγές, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Κατά την εκτίμηση των οικονομικών εισαγγελέων οι διαγραφές ήταν παράνομες. Μάλιστα εμφανίζονται και συγκεκριμένοι δικηγόροι των εταιριών που κέρδιζαν όλες τις υποθέσεις. Πρόκειται για δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία στο Κολωνάκι, τα οποία και ειδικεύονται στο φορολογικό δίκαιο και μάλιστα ιδρυτής ενός εξ αυτών είναι καθηγητής πανεπιστημίου.
Οι υποθέσεις μεταξύ άλλων αφορούν, μια βιομηχανία άρτου, δύο πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών και μια φαρμακοβιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.