Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκλογές 2015 – Μια δεύτερη ευκαιρία την αξίζει ο Αλέξης Τσίπρας


Στο χέρι του πρώην πρωθυπουργού είναι να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό και να γυρίσει την πλάτη στον Ψυχάρη που τον… στηρίζει για να του στερήσει την αυτοδυναμία.
Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς από χθες η χώρα μπήκε σε νέα προεκλογική περίοδο, με τον Αλέξη Τσίπρα να παραδίδει τη διακυβέρνηση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλική Θάνου,ανανεώνοντας μαζί της το ραντεβού για μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.
Στο μυαλό του απερχόμενου πρωθυπουργού παραμείνει η επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου, ευελπιστώντας ότι θα λάβει στις 20 Σεπτεμβρίου, τη ψήφο εμπιστοσύνης που σπεύδει να ζητήσει από τον ελληνικό λαό.
Μια ψήφος εμπιστοσύνης που αυτή τη φορά είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι Έλληνες θα σκεφτούν πολύ καλά που θα την προσφέρουν, αν και τα δεδομένα – κακά τα ψέματα – είναι μετρημένα. Οπως και τα κουκιά!

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μια μάχη, μόνος απέναντι σε όλους, ακόμα και στα ίδια τα ιδεολογικά πιστεύω του, με στόχο να φτάσει σε ποσοστά αυτοδυναμίας ή άνετης συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Οι αντίπαλοί του, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, αυτοί που τα τελευταία 40 χρόνια οδήγησαν με τη διακυβέρνησή τους τη χώρα στη χρεοκοπία, επιχειρούν ήδη να μας πείσουν ότι προέρχονται από… παρθενογένεση και πως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν το χάος.
Σαφέστατα, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσγειώθηκαν ανώμαλα στην εκβιαστική πραγματικότητα που θέλει αυτή τη χώρα να είναι δέσμια των αποφάσεων των δανειστών.
Δυστυχώς, μετά την προδοσία που γνώρισε η πατρίδα μας από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι εκχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομική ανεξαρτησία στο ΔΝΤ και τη Μέρκελ, μόνο όποιος ονειροβατεί, πιστεύει ότι η διέξοδος από αυτή την κρίση, μπορεί να προκύψει με ένα απλό σκίσιμο ενός μνημονίου.
Αυτό, το έχει συνειδητοποιήσει πλέον και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και θα κληθεί στη διάρκεια αυτής της σύντομης προεκλογικής περιόδου να αποδείξει πράγματα στον ελληνικό λαό.
Να αποδείξει πως είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξη με τη διαπλοκή των καναλαρχών, να αποκηρύξει την… προστασία που εμφανίζεται σήμερα να του προσφέρει ο Σταύρος Ψυχάρης, λες και δεν μπορεί να καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός, ότι αυτό συμβαίνει ακριβώς και μόνο για να πληγεί ακόμα περισσότερο η εικόνα του στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.
Η στήριξη που προσφέρει ο ΔΟΛ στον Τσίπρα, είναι η μεγαλύτερη παγίδα που έχει στήσει ο Ψυχάρης στον ΣΥΡΙΖΑ, για να τον εγκλωβίσει και να στείλει τους πολίτες που στήριξαν τον πρώην πρωθυπουργό στις προηγούμενες εκλογές, να ψηφίσουν τώρα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή άλλα μικρότερα κόμματα.
Αν αυτό ο Τσίπρας δεν μπορεί να το αντιληφθεί, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι τα σχέδιά του για επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποδειχθούν όνειρα θερινής -κυριολεκτικά- νυκτός.
Αν, έστω και στο παρά πέντε, καταφέρει να μιλήσει στη λογική των Ελλήνων που απεχθάνονται το ψέμα των πολιτικών και παράλληλα να αποκηρύξει την υποστήριξη του ΔΟΛ και των συστημικών ΜΜΕ, τότε όλα μπορεί να συμβούν. Εκπτώσεις, σε αυτή τη μάχη, δεν χωρούν…
Πάνω απ” όλα, όμως, σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας, αφού όλα δείχνουν ότι θα το πάρει πάνω του ξανά και θα σηκώσει ο ίδιος το βάρος της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας, πρέπει να παρουσιάσει στον λαό ένα πρόγραμμα που θα καταφέρει να το κάνει πράξη.
Το τρίτο μνημόνιο είναι δυσβάσταχτο, όμως όλοι πια γνωριζόμαστε μεταξύ μας σε αυτή τη χώρα…
Καμία κυβέρνηση, δυστυχώς ούτε και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ που τόσο πολύ είχε… διαφημίσει την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, δεν κατόρθωσε να αγγίξει τη φοροαποφυγή, τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Δεν μπορεί, λοιπόν και δεν πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να αφήσει στην άκρη αυτή την τεράστια εθνική υπόθεση.
Γιατί εθνική υπόθεση είναι να οδηγηθούν στη φυλακή και να πληρώσουν επιτέλους, όλοι όσοι έκλεψαν το ελληνικό δημόσιο και όσοι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να το κλέβουν.
Και προφανώς δεν αναφερόμαστε στον κουλουρά του Κορυδαλλού, αλλά στους μεγαλοεργολάβους, τους καναλάρχες, τις ξένες πολυεθνικές, όπως η Hochtief που έχουν ξεχάσει να πληρώσουν ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων, τους επιχειρηματίες που φιγουράρουν σε δεκάδες λίστες φοροαποφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Αυτά είναι προαπαιτούμενα που θέτουν οι Έλληνες πολίτες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, για να του προσφέρουν ξανά τη δυνατότητα να κυβερνήσει τη χώρα, χωρίς να έχει στο λαιμό του τη θηλιά της χρεοκοπίας και της οικονομικής ασφυξίας.
Αυτά είναι προαπαιτούμενα για να υπογραφεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο λαό και τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μπορέσει στα τρία χρόνια που θα διαρκέσει το μνημόνιο, να βρει τρόπους να ανακουφίσει τα κοινωνικά στρώματα που έχουν σηκώσει όλο το βάρος των δύο προηγούμενων μνημονίων.
Ισοδύναμα μέτρα ανάπτυξης και επιστροφής παροχών προς το λαό μπορούν να προκύψουν, αν η νέα κυβέρνηση Τσίπρα, εφόσον λάβει τέτοια εντολή από τους πολίτες στις 20 Σεπτεμβρίου, δημιουργήσει και ένα ταμείο κοινωνικής πρόνοιας, στο οποίο θα πηγαίνουν όλα τα έσοδα από την καταπολέμηση της διαπλοκής και της φοροαποφυγής.
Άλλη λύση δεν υπάρχει για τον απερχόμενο πρωθυπουργό…
Αυτή τη φορά, πρέπει να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες που τον στήριξαν, εκείνους που ακόμα και σήμερα, έχοντας διαψευστεί από το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά, εξακολουθούν να πιστεύουν πως είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί – αν πραγματικά το θέλει – να βάλει ένα τέλος στο παλαιοκομματικό καθεστώς που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να επαναλανσάρουν ως κάτι… νέο και εξαγνισμένο από τα «εγκλήματα» του παρελθόντος.
Στο χέρι, λοιπόν, του Τσίπρα είναι να μας πείσει πραγματικά ότι στόχος του είναι να κυβερνήσει την Ελλάδα και να τα αλλάξει όλα, χαράσσοντας και την πολιτική που μετά από τρία χρόνια, θα μας βγάλει από τα μνημόνια. Και από τη στιγμή που ο στόχος είναι ένας, να φύγουν – επιτέλους – οι δανειστές από αυτό τον τόπο και να χαράξουμε (αργά ή γρήγορα) δική μας εθνική πολιτική ανάπτυξης και επιβίωσης, υπάρχει τρόπος και πρέπει να τον αναζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσεγγίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς γνωρίζει ότι αποτελεί ένα «όπλο» που δεν πρέπει να το αφήσει να χαθεί ή να πέσει σε «ξένα» χέρια. Η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής είναι η μόνη που μπορεί να τον πλαισιώσει στην επόμενη δύσκολη μέρα. Το γνωρίζουν καλά και οι δύο, πως αποτελούν ό,τι καλύτερο μπορεί να ηγηθεί μιας κοινής προσπάθειας για να δούμε άσπρη μέρα στην Ελλάδα.
Αν τα καταφέρει όλα τα παραπάνω ο πρώην πρωθυπουργός, ο λαός θα του προσφέρει την ευκαιρία που ζητά. Γιατί μια δεύτερη ευκαιρία την αξίζει και ο Αλέξης Τσίπρας.
Τρίτη, βέβαια, δεν θα υπάρξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.