Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σχολιάζοντας ένα παραμύθι

Γράφει ο mitsos175

Κατ' αρχήν είναι νωρίς να περιλάβω την κυβέρνηση. Ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές μόλις την Κυριακή και δεν πρόλαβαν καν να πάνε στα υπουργεία. Είδα κάποια θετικά μια μείωση υπουργείων, οι συμβολισμοί με την επίσκεψη στην Καισαριανή, τον όρκο, άκουσα τα λόγια για τους απολυμένους, το σταμάτημα του ξεπουλήματος, αυξήσεις κλπ.

Είδα όμως και κάποια σύννεφα. Η κυβέρνηση δεν είναι ολιγομελής. Θα μου πεις δεν έχει σημασία...
αρκεί να συντονίζεται και να κάνει έργο. Είδα όμως και κάποια πράγματα που με ανησυχούν.

Δεν θα αναφερθώ στο Πρόσωπο του Προέδρου ακόμα, αφού δεν υπάρχουν παρά φήμες. Και δεν μπορούμε σοβαρά να σχολιάζουμε τα παραμύθια του κάθε δημοσιογράφου. Η γνώμη μου είναι πως Μνημονιακός Πρόεδρος σημαίνει πολύ κακά μαντάτα. Μην έχετε εμπιστοσύνη σε όσους ψήφισαν τα θανατηφόρα μέτρα για το φτωχό. Θα δούμε όμως πρώτα και μετά τα ξαναλέμε.

Ένα παραμύθι σημερινό θα το σχολιάσω όμως. Η Αυγή σήμερα είχε πρωτοσέλιδο πως τάχα ο Ομπάμα μας στηρίζει κατά της λιτότητας. Τώρα θα κάνω λίγη πλάκα, προειδοποιώ για τη ΝΔ μη βγάλει καμιά ανακοίνωση:

Καλέ ο Ομπάμα; ΣΥΡΙΖΑ είναι. Θα βάψει κόκκινα τα αστέρια της αστερόεσσας, έβαψε το Λευκό Οίκο και στο εξής θα ονομάζεται Ροζ Οίκος και το βράδυ, που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στους δρόμους της Ουάσινγκτον τραγουδώντας Bandiera Rossa ανεμίζοντας το μπλουζάκι με τον Che του τσολιά της Ελληνοφρένειας. Εκεί στη ΝΔ ακούτε; Τώρα τέλειωσε η πλάκα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δε διστάζει να επεμβαίνει, όπου επιβάλλει το συμφέρον των πολυεθνικών που στηρίζουν κάθε κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μη δώσω κατάλογο επεμβάσεων θα κάνουμε ώρες να τον διαβάσουμε. Το ΔΝΤ είναι Αμερικάνικο έχει έδρα τις ΗΠΑ κι είναι ένας άλλος τρόπος επέμβασης στα εσωτερικά των χωρών. Αντί να στέλλουν βόμβες στέλλουν δάνεια που κάνουν τελικά χειρότερη δουλειά.

Εκείνο που πραγματικά με κάνει και απορώ είναι ο σκοπός του δημοσιεύματος. Ότι δηλαδή τι; Θα μας βοηθήσει η Αμερική να "διαπραγματευτούμε" με την Ευρώπη; Να το δω αυτό και θα αρχίσω να πιστεύω στην Ανάσταση Νεκρών. Είναι πιο απίθανο αυτό που γράφουν.

Στο πλαίσιο της διπλωματίας θα ειπωθούν μερικές φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν. Οι Αμερικανοί όμως μπερδεύουν το δίπλα με το πάνω, που σημαίνει ότι όταν λεν "είμαστε δίπλα", εννοούν "είμαστε από πάνω σας". Φυσικά δεν ταιριάζει σε κράτος να βρίζει τους ηγέτες άλλων κρατών, αλλά μην υπάρχουν κι αυταπάτες. Η σύγκρουση με ΕΕ - ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη, αν θέλουν να τηρηθεί έστω μέρος από το πρόγραμμα που εξήγγειλαν.

Φάνηκε ξεκάθαρα με το θέμα των δηλώσεων κατά της Ρωσίας, όπου οι Γερμανοί μόνο πόλεμο δεν μας κήρυξαν. Είχαν συνηθίσει στην υποτέλεια των προηγούμενων και τώρα τους κακοφάνηκε το αυτονόητο: Ότι δεν μπορείς να μιλάς εξ ονόματος άλλων κρατών.

Το θέμα είναι να ξέρουμε ότι στην πολιτική και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο δεν υπάρχουν φίλοι, υπάρχουν συμφέροντα και τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΕΕ είναι να παραμείνει η Ελλάδα αποικία, υπόδουλη. Κι ότι θα κάνουν, ότι μπορούν γι αυτό. Αν είναι έξυπνοι που μάλλον είναι, θα υποχωρήσουν σε κάποια επιφανειακά θέματα για να κρατήσουν την ουσία. Κατά τα άλλα παραμύθια με "πρίγκιπες" στα βρέφη... .

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.