Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

H AΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., με τη συμμετοχή...
του Νίκου Κοτζιά, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε νέα του ανάρτηση στο blog του διευκρινίζει πως το ζήτημα δεν είναι αν η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με την επιβολή νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων για τη Ρωσία, αλλά το ότι η Ελλάδα δεν ερωτήθηκε ποτέ για την «ομόφωνη» πρόκριση των νέων ποινών. 



«Το ζήτημα είναι αν οι απόψεις μας μπορούν να θεωρούνται δεδομένες, χωρίς καν να μας πούνε περί τίνος πρόκειται», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

«Δεν είμαι καταρτισμένος να μιλώ για διεθνείς υποθέσεις αλλά όλα αυτά είναι ζήτημα σεβασμού για την εθνική μας κυριαρχία», αναφέρει ο νέος ΥΠΟΙΚ.

Στο τέλος αναρωτιέται αν μπορούν οι δημοσιογράφοι να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ «της διαμαρτυρίας για τις κυρώσεις και της διαμαρτυρίας για την αδιαφορία» για τη θέση της Ελλάδας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη


«Την πρώτη μέρα που αναλάβαμε υπουργεία, η δύναμη των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν με χτύπησε ξανά. Ο διεθνής Τύπος ήταν γεμάτος με δημοσιεύματα με το ότι η πρώτη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, ήταν να ασκήσει βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω για τις διεθνείς σχέσεις, ωστόσο θα μοιραστώ μαζί σας αυτό σε προσωπικό επίπεδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών μας, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε την πρώτη ημέρα στη δουλειά πως άκουσε στις ειδήσεις ότι η ΕΕ είχε εγκρίνει ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Το πρόβλημα ήταν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκε ποτέ! Ετσι, προφανώς, το ζήτημα δεν ήταν αν η νέα μας κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Το ζήτημα είναι αν η άποψή μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί για περί τίνος πρόκειται.

Από τη δική μου οπτική παρόλο που (το δηλώνω ξανά) δεν είμαι ο ειδικός για να μιλήσω για διεθνείς σχέσεις, όλο αυτό είναι θέμα σεβασμού προς την εθνική μας κυριαρχία. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για αυτές καθεαυτές τις κυρώσεις; Ή είναι πολύ πολύπλοκο για αυτούς;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.