Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δικαίωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Δικαίωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό ΔικαστήριοΔικαιώνει την Αλουμίνιον της Ελλάδος το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην προσφυγή της κατά παλαιότερης απόφασης της ΕΕ που θεωρούσε ως κρατική ενίσχυση τα τιμολόγια που είχαν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ.

Με σημερινή ετυμηγορία του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «ακυρώνει την απόφαση 2012/339/ΕΕ της Ευρωπαικής Επιτροπής, της 13ης Ιουλίου 2011, σχετικά με την κρατική ενίσχυση SA.26117 - C 2/2010 (πρώην NN 62/2009) που είχε χορηγησει η Ελλάδα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.».


Είχε προηγηθεί έφεση της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011, όταν η Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε ότι η εταιρεία έλαβε κρατική ενισχυση με τη μορφή της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, η οποία και κρίθηκε ως παράνομη. Στην απόφαση του το Δικαστήριο απορρίπτει την υπόθεση της Ευρ. Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που προέβαλαν τόσο η Επιτροπή όσο και η παρεμβαίνουσα στην υπόθεση υπέρ της απόφασης της ΕΕ, ΔΕΗ. 

Η απόφαση έχει τη δική της σημασία καθώς έρχεται σε μια στιγμή που πλήθος βιομηχανικών επιχειρήσεων συνεχίζουν να θέτουν θέμα περαιτέρω μείωσης του ενεργειακού τους κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.