Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Καμιά "έξοδος" απ' το μνημόνιο

Μιλούν για «έξοδο από το μνημόνιο». Μιλούν για «διαζύγιο» και «έξοδο από το ΔΝΤ».

Πρώτον: Εξοδος από το μνημόνιο σημαίνει κατάργηση των 500 νόμων και των 22.000 εφαρμοστικών άρθρων που το συνοδεύουν. Σημαίνει, πρώτα και κύρια, ανάκτηση όλων των εισοδηματικών απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές όλα αυτά χρόνια.

Σημαίνει ανάκτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που κονιορτοποιήθηκαν. Σημαίνει...
επιστροφή στην εργασία του 1,3 εκατ. ανθρώπων που ρίχτηκαν στις ουρές της ανεργίας αυτά τα χρόνια. Αν δεν γίνουν όλα αυτά, καμία «έξοδος από το μνημόνιο» δεν υπάρχει. Αν δεν ανατραπεί το καθεστώς εντός τη; Ευρωπαϊκής Ενωσης που λέει ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς «επιτήρησης» και «εποπτείας» μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους, δηλαδή για τα επόμενα 50 χρόνια, καμία «έξοδος από το μνημόνιο» δεν υπάρχει.

Δεύτερον: Η αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, με βάση τις υπάρχουσες συμβάσεις, δεν θα λήξει πριν από το 2026. Δηλαδή, για τα επόμενα δώδεκα -τουλάχιστον- χρόνια θα πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια στο ΔΝΤ. Μέχρι τότε κανένα «διαζύγιο» και καμία «έξοδος από το ΔΝΤ» δεν πρόκειται να υπάρξει.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από τα περί «εξόδου από το μνημόνιο», η μόνη έξοδος που υπάρχει είναι η κυβερνητική έξοδος στην προελόγική πιάτσα για την αλίευση ψήφων.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.