Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ερχονται με άγριες διαθέσεις

Εφημερίδα των ΣυντακτώνΝέα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, 15.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα και κλείσιμο των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ θέλουν να επιβάλουν οι δανειστές

τροϊκανοίΤου Κώστα Τσάβαλου

Με… γκολ από τα αποδυτήρια καταφτάνει στην Αθήνα η τρόικα για την επανέναρξη αύριο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, με αιχμή το δημοσιονομικό κενό, τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις αμυντικές βιομηχανίες.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έρχονται με άγριες διαθέσεις και αποφασισμένοι να επιβάλουν τις ακραίες θέσεις τους και στα τρία μείζονα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.


Το επικοινωνιακό παιχνίδι των προηγούμενων ημερών και η διελκυστίνδα για τα στοιχεία που υποτίθεται ότι δεν παρείχε η ελληνική πλευρά για να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις βάρυναν το κλίμα και προκάλεσαν ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών. Βασικό πεδίο αντιπαράθεσης τα μέτρα του 2014, τα οποία η τρόικα υπολογίζει σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Το δημοσιονομικό κενό δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, απαντά το υπουργείο Οικονομικών, και θα καλυφθεί με διορθωτικά και διαρθρωτικά μέτρα στο Ασφαλιστικό και στους φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Βελτιωμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα παρουσιάσει στην τρόικα βελτιωμένη πρόταση για τα έσοδα του Ασφαλιστικού η οποία, μεταξύ των άλλων, θα προβλέπει και την παρακράτηση των επιδοτήσεων για όσους αγρότες χρωστάνε για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον ΟΓΑ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θεωρούν επαρκείς τις «στοχευμένες διαρθρωτικές κινήσεις» που έχει θέσει στο τραπέζι η κυβέρνηση, ενώ δεν δέχεται το «προαπαιτούμενο» της μη αποδοχής νέων οριζόντιων μέτρων που έχει θέσει η ελληνική πλευρά πριν ξεκινήσει καλά καλά η διαπραγμάτευση.

Η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σχετικά με το μέγεθος και τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για να κατατεθεί έως τις 21 Νοεμβρίου στη Βουλή το τελικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού και να ενσωματωθούν οι προβλέψεις του στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2014-2017. Εκτός από το δημοσιονομικό κενό του 2014, υπάρχει και το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ και ειδικότερα στην εμμονή της τρόικας για «λουκέτο» στα ΕΑΣ. Η κυβέρνηση έχει προτείνει τον διαχωρισμό του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη συνέχιση λειτουργίας του πρώτου, ενώ για τη ΛΑΡΚΟ ζητεί να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, με τη διατήρηση μέρους των εργαζομένων της.

Οι δανειστές απαιτούν να μπει «λουκέτο» στα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, αμφισβητώντας την υλοποίηση των παραγγελιών από το εξωτερικό αλλά και τους λόγους άμυνας που προβάλλει η κυβέρνηση. Για τη ΛΑΡΚΟ δέχεται την ιδιωτικοποίησή της, αλλά με βάση το «μοντέλο ΕΡΤ».

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Αθήνα και στο ζήτημα της κινητικότητας. Υπάρχει η δέσμευση για συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, εκ των οποίων 4.000 εντός του 2013, καθώς και για ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει δίμηνη παράταση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

3 σχόλια:

  1. Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ. Ο ΠΑΛΗΑΤΣΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΛΕΨΕΙ..ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΙΜΠΑΣΗ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ.ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ. ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ..ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΣΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΛΑΜΙΑΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ.ΕΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;
    Ο ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ.
    Ο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ. ΠΑΛΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ.
    ΤΟΝ ΠΑΛΗΑΤΣΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ. ΕΙΔΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΙΜΠΑΣΗ. ΜΗΠΩΣ Η ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝ ΑΝΕΟ ΔΩΡΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΝΕΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ. ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥΦΑ. ΜΗΠΩΣ Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΦΑ;
    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ.. ΤΡΕΜΕ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λωποδυτες συνδικαΛΗΣΤΕΣ η ωρα της αλήθειας φτάνει.. Ολοι μαζι με τον φύλαρχο και Καμπά τον οινοποιό,τρεξτε στον Σταικουρα. Σας περιμένει. Ο αγώνας τώρα αρχίζει..Το παρελθόν που μας λέει ο φίλος είναι χρήσιμο αλλα χρησιμότερο είναι το παρόν..Πρέπει τα λαμόγια να απολογηθουν.Η ΛΑΡΚΟ πουλιεται και αυτοί τρώνε και πίνουν. Νομίζουν οτι μας δουλευουν με το πρόσχημα οτι είναι εναντια στην αποκρατικοποίση. Μεθοδευουν το ξεπουλημα της εταιρείας σε συμφέροντα που καταληστεψαν την εταιρεία. Εργαζομένοι μην τους πιστευετε. Αλλα συμφέροντα εξυπηρετουν.Εφτασε η ωρα ο καθε κατεργαρης στον πάγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.