Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ευρωπαίοι και κουρσάροι


Ξεκάθαρη ελληνική σφραγίδα έχει το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας, που πρόλαβε να το αντιγράψει ένα χρόνο νωρίτερα η κυπριακή. Και μιας και το καράβι έφερε γούρι στους κύπριους, είπαμε να το καβαλήσουμε κι εμείς.

Βέβαια το κυπριακό σήμα είχε για βάρκα ένα πουλί, αλλά επειδή στο μεταξύ η Κύπρος πρόλαβε και το έφαγε, μας έμεινε μετά για σχεδία το U από το European Union, όπως μας εξήγησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο μεγάλος αυτός ευρωπαϊστής που ήθελε να μπει στη Συρία πριν τον Ομπάμα, ήταν ο πλεον κατάλληλος να παρουσιάσει το σήμα της ελληνικής προεδρίας και μας αποκάλυψε πως τα πανιά μας είναι το Έψιλον. Όχι αυτό του Λιακόπουλου, ούτε το κανάλι του φίλου του Σαμαρά. Το “Ε” από...
την Ευρώπη δίνει αέρα στα πανιά μας, και γύρω γύρω θάλασσα.

Το ιστιοφόρο απεικονίζει με ακρίβεια ποιοί είναι αυτοί που την ώρα που η χώρα καταστρέφεται κάνουν ζωάρα. Μέσα σε μια απέραντη θάλασσα, οι εφοπλιστές καταφέρνουν να κρατούν ψηλά τη σημαία του κέρδους τους  και τον νόμο ακριβώς από κάτω τους, αφού είναι υπεράνω.

Σύμφωνα με τον μεγάλο Έλληνα συνταγματολόγο, η θάλασσα είναι το γνώριμό μας στοιχείο, αφού πάνω από 5.000 Έλληνες έχουν πνιγεί στην απελπισία, ενώ εκατομμύρια ακόμα παλεύουν με τα κύματα. Ο ίδιος πολύ θα ήθελε στη θέση της βάρκας να βρίσκεται ένα υποβρύχιο, αλλά ο χρόνος ήταν περιορισμένος και δεν πρόλαβε να κλείσει τη δουλειά.

Απ’ ότι μάθαμε στο λογότυπο είναι εμφανές το κοινοβούλιο, το αρχαίο θέατρο και το ωδείο, που τα έχει φορτώσει η κυβέρνηση Σαμαρά στο καράβι και τραβάνε στο άγνωστο, όπως και η χώρα.

Για να μπουν περισσότερο στο κλίμα οι επίσημοι προσκεκλημένοι από τις άλλες χώρες δεν έλαβαν τις καθιερωμένες γραβάτες και φουλάρια κατά την παρουσίαση. Ένα τέτοιο δώρο δεν θα κόλλαγε με το καράβι που κουρσεύει εδώ και τρία και πλέον χρόνια τη χώρα.

Η αρχική ιδέα μάλιστα, ήταν στο λογότυπο να μπει και το πειρατικό σήμα. Τελικά η ιδέα αυτή αποφεύχθηκε για να μην προκαλέσει την αντίδραση του Σόιμπλε. Όλοι ξέρουν πως οι πειρατές έχουν ένα ξύλινο πόδι.

Τελικά φαίνεται να επανέρχεται η αρχική ιδέα για την πειρατική σημαία, καθώς κατά την διάρκεια της προεδρίας θα γίνει η άρση των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας. Κάτι τέτοιο μόνο πειρατές μπορούν να το κάνουν, ενώ ένα τέτοιο λογότυπο θα το αγκαλιάσει και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Άλλωστε η ελληνική προεδρία θα είναι αυτή που θα μας ξεχειμωνιάσει και θα μας οδηγήσει στο Μουντιάλ. Και τότε, ποιός τη γαμάει την τρόικα; Φέρτε μας την Βραζιλία!

Από rebeliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.