Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αθλιότητα και Αθλιότητα


Ισως η χώρα μας να ζει την πιο εξευτελιστική περίοδο για την ίδια και τους Ελληνες από το τέλος του Εμφυλίου με εξαίρεση την περίοδο της χούντας.

Σήμερα η Τρόικα, ως άλλη χούντα από το εξωτερικό αυτήν τη φορά, έχει στα χέρια της το λύειν και το δεσμείν για τις αγχόνες που στήνονται παντού στην επικράτεια.

Η Τρόικα πιέζει για ό,τι θέλει  επιβάλει ό,τι θέλει  παίρνειό,τι θέλει και εξευτελίζει όσους θέλει, όποτε θέλει για ό,τι θέλει και κυρίως τους υποτακτικούς της, τα ανδρείκελα της. Την κυβέρνηση.

Η ταπείνωση και ο παραλογισμός είναι οι βασιλείς της χώρας. Με θεραπαινίδα της πιο χυδαία προπαγάνδα.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ταπείνωση, ο παραλογισμός και η προπαγάνδα οργίασαν. Αφού μας τρέλαναν επί μήνες με τους 2000 «επίορκους», εν τέλει... 
ανακοίνωσαν 4000 απολύσεις ως το τέλος του 2013 και 11.000 «εθελούσιες» για αρχή. Αρχή ενός πραγματικού πογκρόμ που πρόκειται να ακολουθήσει. Κι όλα αυτά με όρκους στο Σύνταγμα και χοές στηνομιμότητα – χοές διότι την έχουν ήδη θάψει.

Οι τρεις «αρχηγοί» κατάπιαν αμάσητες τις απαιτήσεις της Τρόικας και το μόνον που τους απέμενε ήταν να εφεύρουν νέες ορολογίες από φρέσκιες (για σφάξιμο) λέξεις, ώστε να πλασάρουν τα ρεζιλίκια τους. Προς επικουρίαν των ανδρείκελων έσπευδε το Mega, ο ΣΚΑΪ και τα υπόλοιπα ομοειδή τους να ονομάζει «αποχωρήσεις» τις απολύσεις, ενώ σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε το1.500.000 ανέργους που αυτός και οι συνεταίροι του δημιούργησαν στον ιδιωτικό τομέα ως άλλοθι για να απολύσουν κι άλλους στον δημόσιο τομέα, σε μια χυδαιότατη προσπάθεια να αναμοχλεύσει «κοινωνικούς αυτοματισμούς», όπως αποκαλούν τις τεχνητές αντιθέσεις που φυτεύουν μεταξύ των εργαζομένων.

Στην πραγματικότητα θα (απο)διαλύσουν και τον δημόσιο τομέα. Η περίφημη αξιολόγηση – μάλιστα διπλή – από ποιον θα γίνεται; Από τον ΠΑΣΟΚο διευθυντή Β΄ ή απ’ τον προϊστάμενο Νεοδημοκράτη Α΄;

Και αν για κάθε έναν που κακήν κακώς θα απολύεται, ένας καινούριος θα προσλαμβάνεται που πάει η περίφημη «μείωση του προσωπικού» στον δημόσιο τομέα; Επιτέλους πόσον παραλογισμό νομίζουν ότι μπορούμε να αντέξουμε, πόσες κόνξες του Κουβέλη πριν να κάνει κάθε φορά γαργάρα τα ψεύτικα τα λόγια τα μικρά του; Για ποιο σεβασμό στους νόμους μιλάει αυτός ο αξιοθρήνητος; στους νόμους πουσφάζουν οι ισχυροί με όπλο τον νόμο του ισχυρότερου;

Κάθε φορά και για κάθε θέμα η Τρόικα υπαγορεύει, απαιτεί, διατάζει, παίρνει και εξευτελίζει. Το χαράτσι που θα ήταν προσωρινό – δέσμευση Σαμαρά – μονιμοποιήθηκε.

Απτόητος ο ίδιος, δήλωσε ότι τώρα η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη – με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών και την είσοδο στο χαράτσωμα των αγρών, θα είναι μεγαλύτερη – και το ξέρει. «Δεσμεύεται» όμως;ή είμαστε πια για δέσιμο ή – άλλα λόγια δεν έχω! συγγνώμη αλλά κάτι διαζευκτικό στο δέσιμο δεν βρίσκω να προσθέσω.

Φωτιά και λαύρα, φωτιά φτώχειας κατατρώει τη χώρα, λαύρα παραλογισμού και ταπείνωσης, θειάφιπροπαγάνδας. Και ο κ. Βενιζέλος, εξέχον μέλος της συμμορίας που μας έφερε έως εδώ, να ομιλεί με αυταρέσκεια και οίηση, αλαζονεία και μέθη ανάλογη της ηρωικής μισοκακομοιρίας του κ. Κουβέλη, για να μας πουν κάθε φορά τι; ότι δεν θα πάρουν αρχές Ιουνίου τα μέτρα που θα πάρουν τέλος Ιουνίου; Οτι ο κ. Σαμαράς «δεσμεύεται» να μη μας λέει τι του λέει η Τρόικα να μας κάνει, ώσπου να μας το κάνει;

Δεν κυβερνάται μια χώρα με την επίκληση ή την απειλή του χειρότερου (όπως όταν οι άνεργοι ήταν 1.000.000) διότι τότε το χειρότερο συμβαίνει (τώρα είναι 1.500.000 κι αύριο τις οίδε!) Δεν μπορεί η ανεργίατου 1.500.000 να γίνεται μπαμπούλας για να μένουν απλήρωτοι πολλοί απ’ όσους δουλεύουν, για ναμειώνεται συνεχώς ο μισθός ακόμα περισσότερων απ’ τους απλήρωτους, ώσπου κι απ’ αυτούς κι άλλοι ακόμα πολλοί να απολυθούν. Δεν γίνεται – κάπου αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει, να ανασχεθεί και να ανατραπεί. Κάθε βδομάδα που περνάει προσθέτει 3.500 x 6 κατεστραμμένες ζωές, αν μιλήσουμε μόνον για τους ανέργους. 

Ως που θα πάει αυτή η δουλειά αναρωτιούνται πολλοί. Εως τα 350€ βασικό και 250€ σύνταξη – ως εκεί. Και ύστερα θα «ρίξουν» τα λεφτά που «χρειάζεται η αγορά» για να δουλεύουμε και να ζούμε σαν σκλάβοισε μια ειδική οικονομική ζώνη, «ζωτικό χώρο» των Δυνατών, μέσα στην ταπείνωση, τον παραλογισμό και την αθλιότητα.

Και βεβαίως τον τρόμο.

Διότι έρχεται και ο τρόμος – χτυπάει τις πόρτες στις τρεις η ώρα τη νύχτα με συλλήψεις, στις δέκα το πρωί με απολύσεις. Περίπου 21.000 «άτομα» (λέει το Mega και οι ομοειδείς του) θα απολυθούν αυτήν τη βδομάδα – άνθρωποι είναι μωρέ! ψυχέςΖωές! έχουν παιδιά, αχρείοι, όνειρα, άνθρωποι είναι, μωρέάνθρωποι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.