Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εργαζόμενοι ΑΓΕΤ Ηρακλής: ''Μπορούμε να το λειτουργήσουμε μόνοι μας''

''Μπορούμε να το λειτουργήσουμε μόνοι μας''. Αυτή θα είναι, πιθανότατα, η απάντηση που θα δώσει στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής το σωματείο των υπό απόλυση εργαζομένων στο εργοστάσιο τσιμέντων της στη Χαλκίδα, σε περίπτωση που η επιχείρηση γαλλικών κεφαλαίων επιμείνει στην απόφασή της να τερματίσει τη λειτουργία του, όπως έχει ανακοινώσει.
''Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε την ενοικίασή του, αν πρόκειται να το κλείσουν'', ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Ηλίας Κούκουρας μετά από επαφές που είχαν οι συνδικαλιστές με τεχνοκράτες και γνώστες της αγοράς τσιμέντου στη χώρα μας.
''Δεν μας ενδιαφέρει αν το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο ή όχι με τα κριτήρια της εταιρείας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η λειτουργία του εργοστασίου είναι βιώσιμη'', προσέθεσε.

Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι αναμένουν τη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Τρίτη με υπευθύνους της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας, για να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.
Ήδη το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποφάσισε να προχωρήσει σε πανεργατική απεργία στον νομό, σε ανοιχτή ημερομηνία και ανάλογα με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι προσπάθειες να μεταπεισθεί η επιχείρηση και να ανακαλέσει το ''λουκέτο''. Επίσης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο θα καθορίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη μορφή της αντίδρασής τους.
Η εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής ανήκει, ως γνωστόν, στη γαλλική Lafarge, μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.