Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Ακόμα ένα σήμα προς την Ευρώπη να «ανοίξει το βήμα» της για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή την ετήσια έκθεσή του για την Ισπανία, όπου προβλέπει πολύ βαθύτερη ύφεση του...
αρχικά αναμενόμενου:
Εκτιμά συγκεκριμένα ότι το ΑΕΠ της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 1,7% φέτος και κατά 1,2% το 2013 (έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ύφεση 1,5% και 0,6% αντίστοιχα). Προβλέπει επίσης ότι η ανεργία θα παραμείνει σε δραματικά υψηλά επίπεδα επί μακρόν, αφού θα αγγίξει το 25% φέτος και θα παραμείνει πάνω από το 20% «τουλάχιστον έως το 2017».
Εύσημα, αλλά...
Το Ταμείο αποδίδει εύσημα στη Μαδρίτη για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει λάβει για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, θεωρώντας ότι με την αυστηρή τήρησή τους θα επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος φέτος και το 2013.
Προειδοποιεί όμως ότι οι προσπάθειες της χώρας κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό εάν δεν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς «οι εντάσεις στις αγορές ενδέχεται να κλιμακωθούν και να απειλήσουν την πρόσβαση της Ισπανίας στις αγορές».
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΝΤ απευθύνει πάλι σύσταση για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου και επίσπευση των διαδικασιών για την τραπεζική και δημοσιονομική ενοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.