Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

New York Times: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωταθλητής της ελληνικής οργής»

Αλκιβιάδης, Νίκος Ζαχαριάδης, δημαγωγός, χαρισματικός, Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος,Στους θαυμαστούς δημαγωγούς της ελληνικής Ιστορίας επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι New York Times, οι οποίοι παραλληλίζουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αλκιβιάδη αλλά και τον... Νίκο Ζαχαριάδη.
«Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Έλληνες, σε καιρούς κρίσης έσπευδαν να αναδείξουν χαρισματικούς δημαγωγούς οι οποίοι, σαν αρουραίοι πετούσαν εαυτούς στα βαθιά» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε
πρωταθλητές της ελληνικής οργής και κάνει ιστορική αναδρομή ξεκινώντας από τον δημαγωγικό λόγο του Αλκιβιάδη, ο οποίος οδήγησε τους Αθηναίους στην καταστροφική εκστρατεία στη Σικελία. Παρά την συντριβή και το γεγονός ότι ο Αλκιβιάδης τους πρόδωσε τόσο στους Σπαρτιάτες όσο και τους Πέρσες, οι Αθηναίοι τον δέχθηκαν δύο φορές πίσω.
Αλλά και μετά τον ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο, o Νίκος Ζαχαριάδης δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Παλμίρο Τολιάτι στην Ιταλία, ο οποίος προέτρεπε τους συντρόφους του να αποκηρύξουν τη βία ακόμη και όταν έγινε απόπειρα κατά της ζωής του.
Ο Ζαχαριάδης ξεκίνησε ένα σκληρό εμφύλιο πόλεμο που ρήμαξε την Ελλάδα,τη στιγμή που εκείνη έβγαινε από μια οδυνηρή ναζιστική κατοχή, επεκτείνοντας τη σύγκρουση για τέσσερα χρόνια θέτοντας έτσι την χώρα πίσω κατά μια δεκαετία σε σχέση με την Δυτική Ευρώπη ως προς την ανασυγκρότηση.
Η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως το νέο «Πιεντ Πιπερ της Ελλάδας» λέγοντας πως «ο Τσίπρας είναι ένας αριστερός δημαγωγός με έντονο πολιτικό ένστικτο που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια εκπληκτική δεύτερη θέση τις εκλογές του Μαϊου». Επισημαίνεται δε,  πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται επιδέξια τη λαϊκή οργή κατά των μέτρων λιτότητας δηλώνοντας θαρραλέα πως το κόμμα του δεν θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών της.
Μάλιστα, προσάπτεται στον κ. Τσίπρα ότι οδήγησε τη χώρα εκ νέου σε εκλογές και πως με τη στάση του στην ουσία ευνοεί αυτούς που κατηγορεί, δηλαδή τους ολιγάρχες κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι βλέπουν με θετικό μάτι την επιστροφή στη δραχμή, προκειμένου να μειώσουν τα εργατικά κόστη.
«Ωστόσο, για πολλούς Έλληνες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ηγέτης που περίμεναν καθώς είναι ισχυρός, τολμηρός και πονηρός. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν όμως είναι ότι είναι και πολύ επικίνδυνος, καθώς το όραμά του για την Ελλάδα θα απομονώσει τη χώρα από την Ευρώπη και θα οδηγήσει τον λαό σε επίπεδα φτώχειας που έχει να δει εδώ και μισό αιώνα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.