Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ζήτω τα παράλογα! – Ζήτω η Ελλάς!

Από τη μέρα των εκλογών και έπειτα, έχουμε ακούσει και έχουμε δει του κόσμου τα παράλογα, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο. Οι αρχηγοί των κομμάτων, λες και είναι μικρά παιδιά που δεν τους κάνεις το χατίρι, αρνήθηκαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ο καθένας βέβαια με την επιχειρηματολογία του και τις αντιλήψεις του. Είχαμε τις προάλλες μια διερευνητική εντολή που πήγαινε από τον έναν στον άλλον, λες και ήταν τόπι, και τώρα τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε και αποείδε και πρότεινε τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων ως ύστατη λύση. Κάποιοι πρόλαβαν να το διακωμωδήσουν, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν παίρνει πλάκα το συγκεκριμένο.

Από τη μία έχεις βουλευτές να τσακώνονται σε εκπομπές – και μόνο μαλλί με μαλλί να μην έχουν πιαστεί – έχεις τον Μιχαλολιάκο που έχει πάρει αλισβερίσι σχεδόν όλα τα κανάλια και εξαπολύει πυρά κατά των δημοσιογράφων και από την από την άλλη ανοίγεις την τηλεόραση στις 8 για να παρακολουθήσεις τα δελτία. Και εκεί σου κόβεται η όρεξη δια παντός. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, που το σενάριο αποχώρησης της χώρας από το ευρώ έχει φουντώσει για τα καλά, είναι το κύριο θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες και, φυσικά, στα αγαπημένα μας social- media! Οι μισοί, λοιπόν, που έχουν δεινοπαθήσει και με το δίκιο τους, λένε «που’ σαι δραχμούλα μου», ενώ οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε στην ολοκληρωτική μας καταστροφή. Δεν ξέρουμε πια τι να ευχηθούμε.
Την ώρα που η χώρα είναι ένα καζάνι που βράζει, το τι γράφεται στο twitter και στο facebook δε λέγεται. Καθετί που συμβαίνει όλο αυτόν τον καιρό ανεβαίνει με ταχύτητα φωτός στις σελίδες αυτές και τα σχόλια άλλες φορές είναι πικρόχολα, και άλλες άκρως χιουμοριστικά. Αν και όπως έχω ξαναγράψει, πλάκα σε σοβαρά πράγματα δεν θα πρέπει να γίνεται, αλλά σε τέτοιο σημείο που μας έφεραν ο καθένας αντιδρά όπως θέλει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής την ελευθερία λόγου δεν την πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ σα χαράτσι. Οπότε μιλήστε ελεύθερα.
Με όλα αυτά τα πολιτικά δρώμενα πώς να μην παραλογίζεται και ο κόσμος; Βλέπεις ανθρώπους στο δρόμο και από τα τόσα προβλήματα ούτε καν σου ρίχνουν μία ματιά. Χαμένοι τελείως στον κόσμο τους. Σε έναν κόσμο που η ανεργία βασιλεύει, οι λογαριασμοί και τα χαράτσια αυξάνονται συνεχώς, και στην τσέπη δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. Είναι να μην τρελαίνεσαι; Δεν έχει συμβεί και κάτι λογικό τον τελευταίο καιρό σε αυτή τη χώρα. Ζήτω τα παράλογα λέμε όλοι με ένα στόμα και μία φωνή.
Έχουμε «λαλήσει», ας μου επιτραπεί η έκφραση. Είναι, πλέον, γεγονός. Περιμένουμε πώς και πώς να νυχτώσει μπας και ονειρευτούμε ότι ζούμε σε ένα ειδυλλιακό μέρος κατά προτίμηση με θάλασσα, και για λίγες ώρες το πνεύμα μας και η ψυχή μας να ταξιδέψουν εκεί. Τώρα πια, όμως, ούτε τέτοια όνειρα μπορούμε να δούμε! Μάλλον σκέφτονται να τα κοστολογήσουν και αυτά και μας προετοιμάζουν.
Πόσοι από εσάς δεν έχετε σκεφτεί να την κάνετε; Είμαι σίγουρη ότι είστε πολλοί. Ε, και τι σας εμποδίζει, θα προλάβει να πει κάποιος. Χωρίς το ρημάδι το χρήμα, δυστυχώς, είσαι εγκλωβισμένος. Δεν μπορείς να πας πουθενά εκτός συνόρων. Μπορείς, όμως, να κάνεις κάτι άλλο, που δεν κοστίζει πολύ , παρά μόνο μερικά ευρώ. Επειδή η χώρα μας, έχει απίστευτες ομορφιές, που δεν είναι άλλες από το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών της και τα όμορφα βουνίσια τοπία της, κάντε μία βόλτα. Εάν είστε από τους τυχερούς και μένετε κοντά σε θάλασσα, ένας περίπατος εκεί θα σας αποφορτίσει. Θα απαλλαγείτε, τουλάχιστον για λίγο, από την αρνητική ενέργεια που υπάρχει γύρω μας. Εάν είστε από εκείνους που μένετε κοντά σε βουνό, πάρτε το ποδήλατό σας, ή τα ποδαράκια σας, και περπατήστε. Σίγουρα θα σας κάνει καλό. Ας πούμε και μία φορά «ζήτω η Ελλάς» για τον ανεκτίμητο θησαυρό της. Βαρεθήκαμε να λέμε ζήτω τα παράλογα!
Υ.Γ.: Να θυμάστε πάντα. Η ζωή είναι δώρο. Πείτε «ευχαριστώ» και απολαύστε την κάθε σας στιγμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.