Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ένα αρνητικό ισοζύγιο που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό

Picture 0 for Ένα αρνητικό ισοζύγιο που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό Το γεγονός είναι πρωτόγνωρο και αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο την κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων είναι μικρότερος του αριθμού των επιχειρήσεων που έκλεισαν.
Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της επιχειρηματικής ιστορίας της χώρας, αυτό το ισοζύγιο παρέμενε πάντα θετικό, υπέρ των νέων, γεγονός το οποίο θεωρείται παγκόσμιος κανόνας. Για να γυρίσει ανάποδα αυτή η ισορροπία θα πρέπει να συμβούν «πράγματα και θαύματα», όπως προφανώς συμβαίνει στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Η ύφεση βαθαίνει έτι περαιτέρω, αν και διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο της, ανατρέποντας όλους τους κανόνες της οικονομίας, ενώ επιμέρους βασικοί δείκτες οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτός της οικοδομής, σημειώνει μηνιαία μείωση που προσεγγίζει το 6%. Κι όλα δείχνουν ότι έπεται και συνέχεια, καθώς φως στην άκρη του τούνελ δυστυχώς δεν προκύπτει από πουθενά, τουλάχιστον προς το παρόν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.