Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όλι Ρεν: Συνεχίστε τα μέτρα λιτότητας παρά τις συνέπειες για τους πολίτες

Όλι Ρεν: Συνεχίστε τα μέτρα λιτότητας παρά τις οδυνηρές συνέπειες στους πολίτεςΈκκληση προς τις χώρες της Ευρωζώνης να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν.
Τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι ουσιώδους σημασίας για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είπε ο Όλι Ρεν ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματα ακολουθώντας πολιτική λιτότητας, συχνά με μεγάλο κόστος για τους πολίτες και για τις πιθανότητες οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε στην συνέχεια τις χώρες να συνεχίσουν την πορεία αυτή παρά τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες. «Τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι -και θα παραμείνουν- ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του στις Βρυξέλλες.
Η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε, «στην καλύτερη περίπτωση να οδηγήσει σε πρόσκαιρη ανακούφιση όμως πολύ σύντομα θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική βιωσιμότητα σε πολλές χώρες-μέλη, ιδίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.
«Πρέπει να διατηρήσουμε την ορμή του κύματος μεταρρυθμίσεων που παρατηρείται σήμερα στην Ευρώπη, ιδίως στις χώρες που τις χρειάζονται (τις μεταρρυθμίσεις) περισσότερο. Η Ιταλία και η Ισπανία κάνουν αποφασιστικές ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Όλι Ρεν είπε πως ο ρυθμός με τον οποίον εξελίσσονται τα πράγματα έχει πέσει και αυτό είναι μία συνέπεια της έλλειψης της εθνικής ενότητας, των κατεστημένων συμφερόντων, και της αδύναμης διαχειριστικής ικανότητας. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει πως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έχει σχεδιαστεί για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.