Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκροές έγιναν, αλλά «ουρές» δεν σχηματίσθηκαν ...



Ωστόσο, το κλίμα πανικού δεν επικράτησε ποτέ, μπροστά από τα γκισέ των τραπεζών κι αυτό είναι το ευχάριστο της χθεσινής πρώτης μέρας, μετά την ανακοίνωση των νέων εθνικών εκλογών. Μολονότι επίσημη εκτίμηση για... το ύψος των αναλήψεων που έγιναν στο χθεσινό 24ωρο δεν υπάρχει, οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι προσέγγισαν κάπου τα 900 εκατ ευρώ, ωστόσο έγιναν κατά τρόπο «συντεταγμένο».

Δηλαδή, δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα με «ουρές» έξω από καταστήματα τραπεζών, ούτε με μεγάλο συνωστισμό στους μέσα χώρους. Αυτό θεωρείται εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα για τις τραπεζικές διοικήσεις, οι οποίες θα περιμένουν να περάσει και η σημερινή αλλά και η αυριανή μέρα, για να βγάλουν τα τελικά συμπεράσματα τους.

Συνήθως πάντως η Παρασκευή θεωρείται ως η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας, καθώς ακολουθεί το Σαββατοκύριακο, το οποίο συνήθως ο κόσμος το …φοβάται. Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από την έως τώρα εμπειρία. Το γεγονός πάντως ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δήλωσε «παρoύσα» χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρέχοντας κάλυψη ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, ως προς τον χειρισμό τους. Από τη στιγμή που η Φραγκφούρτη έδινε τα ευρώ που απαιτούνταν, κανείς λόγος ανησυχίας δεν υπήρχε στην Αθήνα. Βεβαίως, φήμες ότι η ΕΚΤ δεν είναι διατεθειμένη να παρέχει την κάλυψη που της ζητείται, κυκλοφορούσαν όλη τη μέρα, αλλά στο τέλος της αποδείχθηκαν ανακριβείς.

Για την ιστορία, ενισχυτικά προς τα αιτήματα των εμπορικών τραπεζών, κινήθηκε, όπου χρειάστηκε και η Τράπεζα της Ελλάδας, κι έτσι οι συναλλαγές κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.