Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Reuters: Στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει το 23% και η ύφεση το 5%

Reuters: Στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει το 23%Δυσοίωνο είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με γκάλοπ που πραγματοποίησε το «Reuters» και σε αυτό συμμετείχαν 40 οικονομολόγοι.
Σύμφωνα λοιπόν με τους οικονομολόγους, η Ελλάδα, η Ισπανία καθώς και η Πορτογαλία είναι οι πιο ευάλωτες από τις χώρες της Ευρωζώνης και εκτιμούν πως έρχεται βαθύτερη ακόμη ύφεση. Όπως δημοσιεύεται στο γκάλοπ, για την Ελλάδα, προβλέπεται μεγαλύτερη ύφεση γύρω στο 5%- ποσοστό αισθητά μεγαλύτερο από το 3,7%- που είχε προβλεφθεί τον Ιανουάριο. Και η ανεργία όμως κινείται στο ίδιο ρεκόρ φτάνοντας στο ποσοστό ρεκόρ του 23% για το επόμενο έτος.

H Ισπανία που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 23,6% τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να φτάσει στα τέλη του χρόνου μπορεί να φτάσει το 24% και το 24,1% το 2013. Συνολικά, η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 1,5% το 2012.
Η Πορτογαλία θα δει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 3,5% φέτος και δεν θα ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους φέτος και το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.