Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ


Προφυλακιστέα κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά...
την απολογία του ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζοπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης.


Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημά της για εξαίρεση του ανακριτή.

Όπως είχε υποστηρίξει η κ. Σταμάτη, ο ανακριτής μεροληπτεί σε βάρος της, καθώς, πριν από δύο μέρες και προτού η ίδια απολογηθεί, εξέδωσε διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων στην οποία διατυπώνει την βεβαιότητά του για την διάπραξη των αδικημάτων που της αποδίδονται. 

Ο αδελφός της κ. Σταμάτη λογοδότησε για την εμπλοκή του σε πληρωμές που έκανε από το 2006 έως το 2009 για τις επισκευές του ακινήτου στην Ακρόπολη, οι οποίες κόστισαν συνολικά 701.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Ρουσόπουλο, ο εντολέας του είχε λάβει εντολή από τη Nobilis να αναλάβει την επίβλεψη της ανακαίνισης του ακινήτου, καθώς σχετίζεται με τον κατασκευαστικό χώρο, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο με την εξωχώρια εταιρία Torcaso, συνέδεσε με υπόμνημά της η θεία της συζύγου του, η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ την Πέμπτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «παρωδία κάθαρσης» και «πολιτική ανθρωποφαγία» με στόχο την μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών, την προφυλάκιση της κόρης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.