Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γερμανικό χιούμορ για τους Έλληνες

Ιδιαίτερα δημοφιλείς έχουν γίνει οι "μάχες" μεταξύ των Ευρωπαίων γελοιογράφων σχετικά με την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ειδικότερα όσον αφορά στην ελληνική. Οι Γερμανοί φαίνεται πως έχουν περάσει στην αντεπίθεση μετά την έκταση που είχαν πάρει τα "αντιγερμανικά" σκίτσα των Ελλήνων γελοιογράφων και έπιασαν το πενάκι τους...


Πολύ συχνά στα γερμανικά μέσα
διατυπώνεται η άποψη ότι οι Γερμανοί όπως και η Ευρώπη προσφέρουν απλόχερα βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο εμείς αρνούμαστε να βοηθηθούμε. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στη στγκεκριμένη εικόνα: Τα σωσίβια της Ε.Ε. και της Γερμανίας ριγμένα στη θάλασσα προς διάσωση της Ελλάδας, και η ελληνική σημαία να βυθίζεται "εθελοντικά" ενώ φωνάζει "Εντάξει μωρέ, έρχομαι".


Το θέμα της γελοιογραφίας αυτής, είναι το ελληνικό "κούρεμα". Οι τράπεζες ετοιμάζονται να προχωρήσουν στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ ο τσολιάς που συμβολίζει την Ελλάδα κάθεται από την έξω μεριά του κλαδιού, (με αποτέλεσμα να πέσει μετά του "κούρεμα").


Σε αυτό το σκίτσο, εικονίζονται Έλληνες άνεργοι και συνταξιούχοι να ζητιανεύουν κάτω από το βράχο της Ακρόπολης. Την ώρα που διέρχονται από το σημείο οι Γερμανοί τουρίστες λένε: "Δεν φτάνει που τους στείλαμε 130 δισ. ευρώ βοήθεια, δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε ούτε στις διακοπές με τη ζητιανιά τους".


Εδώ εικονίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Task Force ως κρεοπώλης που κιμαδοποιεί την ελληνική οικονομία ενώ λέει: "Μετά θα την αναδιαρθρώσουμε:"


Στη συγκεκριμένη γελοιογραφία παρουσιάζονται οι οίκοι αξιολόγησης: Fitch, Moody's και Standard & Poor's σε διαγωνισμό σκοποβολής, να πυροβολούν την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ε.Ε.


Εδώ εικονίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παίζει στο Ίντερνετ ένα παιχνίδι. Στην οθόνη του υπολογιστή φαίνεται η Ελλάδα, ενώ ο κ.Σόιμπλε ετοιμάζεται να κάνει "κλικ" στην επιλογή "βοήθεια". Η γραμματέας του τον προειδοποιεί: "Πρόσεχε, αυτή η εφαρμογή μπορεί να είναι πολύ ακριβή.

enikos.gr: Σιγά το χιούμορ... Ε ρε ΣΤΑΘΗΣ που σας χρειάζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.