Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι καλύτεροι πελάτες

Η Ελλάδα του μνημονίου αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ερώτησή του στη βουλή και ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό εάν η κυβέρνηση έχει διεκδικήσει την ακύρωση κάποιων από τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών.
«Δόθηκαν μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια, δύο στελέχη της Φέροσταλ είναι στις γερμανικές φυλακές, εσείς τι κάνατε;  κάνατε μία αγωγή για να πάρετε λεφτά, χρησιμοποιήσατε την καταδίκη για να μειώσετε τις τιμές; Τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν δεν ήταν για αμυντικές δαπάνες αλλά για μαύρα ταμεία» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ζήτησε να παγώσει και να ακυρωθεί το πρόγραμμα αγοράς νέων φρεγατών.

«Κάποια από τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεστε, δεν είναι αθώα έχουν σκοπούς και εξυπηρετούν συμφέροντα» είπε ο  Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη και πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός για τα εξοπλιστικά και οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας έχει μειωθεί στο 1,74% του ΑΕΠ το 2012».
«Θέλω να τονίσω ότι ουδεμία πίεση δεν υφίσταται η χώρα για αγορά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων» είπε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.