Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΠΡΟΣ 1!
Το ευρώ πρέπει να υποχωρήσει στο 1 προς 1 με το αμερικανικό δολάριο, ώστε να αποκατασταθεί η ανάπτυξη στις περιφερειακές οικονομίες, ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, στο CNBC.
«Η ευρωζώνη χρειάζεται μια πραγματική υποτίμηση για να καταφέρει να αποκαταστήσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα», τόνισε μιλώντας από την λίμνη Κόμοτης Ιταλίας. «Η περιφέρεια χρειάζεται ένα ευρώ με αναλογία 1 προς 1 με το δολάριο».


Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κοινό νόμισμα έχει παραμείνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, παρά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Ο Roubini πρόσθεσε ότι οι αγορές λειτουργούν «σχιζοφρενικά» αυτή την περίοδο, καθώς δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να τιμωρήσουν ή να βοηθήσουν τις χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλίαγια τα προγράμματα λιτότητας που έλαβαν.
«Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος με το έλλειμμα που οδηγεί σε λιτότητα και αυτή σε βαθύτερη ύφεση», ανέφερε ο οικονομολόγος. «Χωρίς ανάπτυξη οι κοινωνικοπολιτικές αντιδράσεις θα γιγαντώσουν σε κάποιες χώρες» σημείωσε.
Ο Roubini δήλωσε ότι, η ένεση ρευστότητας της ΕΚΤ που έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές φέτος, βοήθησε μόνο βραχυπρόθεσμα. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η επώδυνη διαδικασία της απομόχλευσης θα συνεχιστεί.
Αναφορικά με τις εντάσεις στην Μέση Ανατολή, εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. «Ολόκληρη η Μέση Ανατολή είναι πηγή ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε.
Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ύφεσης και στην συνέχεια αποπληθωρισμού, αν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται.
Τέλος δήλωσε ότι άλλοι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι η απότομη επιβράδυνση της Κίναςκαι τα χειρότερα από τις εκτιμήσεις οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.