Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2012


Σημαντικές προκλήσεις για την ελληνική αγορά ακινήτων το 2012, προβλέπει έρευνα της Colliers International Hellas, της εταιρείας παροχής υπηρεσιών για ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με την εταιρεία ευκαιρίες...
θα μπορούσαν να εντοπιστούν σε προνομιούχες τοποθεσίες γραφειακών χώρων, με επαναδιαπραγματεύσεις ενοικίων, σε εμπορικά κέντρα και πάρκα και σε περίπτωση που ξεκινήσει η ανάπτυξη των ακινήτων του δημοσίου.

Τα στοιχεία της έρευνα το 2011 δείχνουν ότι ήταν μία χρονιά ιστορικών χαμηλών επενδυτικών επιπέδων και μείωσης της δραστηριότητας εκμίσθωσης γραφειακών χώρων, ενώ οι έμποροι κατέγραψαν μειώσεις ενοικίων της τάξεως του 25- 30% τουλάχιστον. Κύριος παράγοντας στην αγορά γραφείων οι επαναδιαπραγματεύσεις μισθωμάτων

Για το 2012 τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της αγοράς αναμένεται να είναι η υπομίσθωση χώρων και η επαναδιαπραγμάτευση μισθωμάτων, με τη λεωφόρο Κηφισίας και το κέντρο της Αθήνας να παραμένουν στο επίκεντρο της δραστηριότητας.

Το ποσοστό διαθεσιμότητας των γραφειακών χώρων αναμένεται να παραμείνει σταθερό για τις προνομιούχες τοποθεσίες, καθώς η ζήτηση έχει συγκεντρωθεί σε αυτές τις περιοχές, δημιουργώντας σταθερά επίπεδα μισθωτικών αξιών. Σε αγορές δευτερεύουσας σημασίας, η διαθεσιμότητα και τα ενοίκια εκτιμάται ότι θα υποστούν μείωση της τάξεως του 25%", όπως αναφέρεται στην έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.