Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παρέλυσε η Ισπανία

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες στις κινητοποιήσεις και στη γενική 24ωρη απεργία σε όλη την Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βαρκελόνη, όπου διαδηλωτές έκαψαν κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες σε κτίρια. Η αστυνομία έκανε χρήση βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ και δακρυγόνων για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά. Συνολικά, η αστυνομία προέβη σε 176 συλλήψεις και καταγράφηκαν 104 τραυματισμοί, περιλαμβανομένων 58 αστυνομικών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, που χαρακτήρισε πάντως την χθεσινή ημέρα «ήρεμη» και τις συνέπειες της κινητοποίησης περιορισμένες.
Πορείες έγιναν σε πάνω από 100 πόλεις στη χώρα.
Η απεργία προκηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου το οποίο διέπει τις εργασιακές σχέσεις ώστε να γίνει ευκολότερο και φθηνότερο για τους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους. Τα συνδικάτα CCOO και UGT ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση Ραχόι θα αντιμετωπίσει σειρά κινητοποιήσεων εάν δεν τροποποιήσει την μεταρρύθμιση αυτή.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα το 77% των εργαζόμενων απέργησαν. Αντίθετα το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η συμμετοχή ήταν «μέτρια» με λιγότερο από το 17% των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.