Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στο 20,9% η ΝΔ -13,6% το ΠΑΣΟΚ- Στη Βουλή ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Ανεξάρτητοι Έλληνες

Επτά μονάδες μπροστά η ΝΔ. Στη βουλή ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΕπτά μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.
Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα
της δημοσκόπησης δείχνουν πολυκομματική Βουλή αφού εξασφαλίζουν την είσοδο τους ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO για λογαριασμό του newsit.gr από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% , όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, συγκεντρώνει 13,6%.
Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, τώρα χάνει αρκετά συγκεντρώνοντας το 7,2% αφού δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, «πιάνουν» το ίδιο ποσοστό με την ΔΗΜΑΡ -δηλαδή 7,2%.
Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, δηλαδή 7,9% χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 6,7%.
Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης αφού φτάνει οριακά το 3%.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 2,2% δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημισκόπησης είναι:
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΠΑΣΟΚ 13,6%
ΝΔ 20,9%
ΚΚΕ 7,9%
ΛΑΟΣ 3%
ΣΥΡΙΖΑ 6,7%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΔΗΜΑΡ 7,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.