Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Κομμένα» τα δάνεια από τις τράπεζες

Picture 0 for «Κομμένα» τα δάνεια από τις τράπεζεςΜόλις το 25% των αιτήσεων για χορήγηση νέων δανείων εγκρίνεται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο των δανείων να «τρέχει» πλέον με αρνητικό ρυθμό, της τάξης του -2%, με τάσεις να φτάσει στο -2,50%

Μόλις μια στις τέσσερις από τις αιτήσεις για νέο δάνειο που κατατίθεται αυτή τη στιγμή στις τράπεζες γίνεται αποδεκτή. Κι αυτή υπό αυστηρούς όρους και κριτήρια. Το στοιχείο δίνεται στη δημοσιότητα από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, τα οποία αποδίδουν αυτή την κακή εικόνα, που λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί απελπιστική, στην παντελή έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά.

Το αποτέλεσμα είναι το υπόλοιπο των δανείων, στις ελληνικές τράπεζες να «τρέχει» πλέον με αρνητικό ρυθμό, της τάξης του -2%, με τάσεις να φτάσει στο -2,50%. Τέτοιο φαινόμενο είχε να παρατηρηθεί δεκαετίες στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα οι επικεφαλής των αρμοδίων διευθύνσεων να μην ξέρουν πώς να το χειριστούν. Κι έτσι, η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο και να παραμένει άγνωστο το που ακριβώς θα καταλήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.