Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Νέα δημοσκόπηση «βγάζει» απόλυτο νικητή την αδιευκρίνιστη ψήφο

Νέα δημοσκόπηση «βγάζει» απόλυτο νικητή την αδιευκρίνιστη ψήφοΜε τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει σχεδόν τα διπλάσια ποσοστά στη πρόθεση ψήφου από το ΠΑΣΟΚ αλλά την αδιευκρίνιστη ψήφος να αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά, μια νέα δημοσκόπηση σκιαγραφεί την εικόνα ενός εκλογικού σώματος που γυρίζει την πλάτη του στα πολιτικά κόμματα.

Στην δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, , στην πρόθεση ψήφου, η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει το 29,5% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1% ενώ άλλο κόμμα δήλωνει ότι θα ψηφίσει το 4,4.
Εάν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει επίσης τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%, Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ.Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ.Μπακογιάννη (21%) και Γ.Παπανδρέου (18,8%).
Όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το 72,7% θεωρεί πως το κόμμα πρέπει να εκλέξει αρχηγό πριν τις εκλογές ενώ αν στηθεί ανοικτή κάλπη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το 77,1% δηλώνει πως δεν θα πήγαινε σίγουρα ή μαλλον σίγουρα να ψηφίσει, έναντι του 20,7% που απαντά μάλλον ή σίγουρα ναι.
Σε ερώτηση για το ποιοιν θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το 29,8% όσων απαντούν ναι στην παραπάνω ερώτηση απαντά τον Ευ.Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Η παραμονή της χώρας στο ευρώ αποτελεί προτεραιότητα για το 77,2% των ερωτηθέντων ενώ τον συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε πιο σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα ζητά η πλειονότητα των ερωτηθέντων, η οποία θέλει εκλογές με τη λήξη των διαπραγματεύσεων για το PSI που αναμένεται τον Απρίλιο.
Το 77,2% πιστεύει πως η ηγεσία της χώρας πρέπει «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραμονή στο ευρώ» ενώ το 16% δηλώνει ότι «προτιμά επιστροφή στη δραχμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.