Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

2012: Ετος αρχι-λιτότητας

Το 2011 τελειώνει, και μαζί του τελειώνει η εικονική ευδαιμονία της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση. Ο απολογισμός του έργου των κυβερνητών της χώρας μας, ζώντων και τεθνεώτων, προβάλλει απογοητευτικός με θύματα πολίτες βυθισμένους σε κακουχία και πολιτικούς βολεμένους και οικονομικά εύρωστους, «έχοντες και κατέχοντες» στον τόπο μας και στην αλλοδαπή, οι οποίοι ετοιμάζονται να ζητήσουν την ψήφο μας σε λίγους μήνες για να μας ..αποτελειώσουν !


Το 2012 έρχεται, και οι καθιερωμένες ευχές ανταλλάσσονται για υγεία και ευτυχία. 

Όμως, ο Άϊ-Βασίλης αυτή τη φορά, όχι μόνον δεν ήρθε, αλλά μας εγκατέλειψε ως φαίνεται οριστικά.Η χρονιά που έρχεται, αναμένεται χειρότερη, όπως συμπεραίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων των κυβερνώντων, οι οποίοι δεν μπορούν να κρύψουν πλέον την αλήθεια, που έκρυβαν, αφού οι συγκυβερνώντες εταίροι μας δεν παραλείπουν να μας την υπενθυμίζουν νυχθημερόν. 

Η κυβέρνηση, μάλιστα, λόγω Χριστουγέννων, μας άφησε να περάσουμε απερίσπαστοι τις γιορτές, να χαρούμε τον ερχομό της –φευ χειρότερης- νέας χρονιάς, και θα επανέλθει, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους γιατρούς, που αναβάλλουν για τον ίδιο λόγο τη μοιραία χειρουργική επέμβαση βαρέως ασθενούντων !

Έτσι, λοιπόν, η μόνη ευχή, κατά την ταπεινή και ίσως απαισιόδοξη δική μου άποψη, είναι:«Χρόνια ανεκτά» αντί για «Χρόνια πολλά», γιατί τα «πολλά» είναι επικίνδυνα και για μας και για τη χώρα. Τόπο στα νιάτα, μήπως και η πτωχή μας Ελλάδα μπορέσει με ..λιγότερους να αγκαλιάσει τους νέους, τα καλύτερα μυαλά της, που ολοένα μας εγκαταλείπουν με αβεβαιότητα επιστροφής στην πατρίδα!

*Η Καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου είναι πρόεδρος στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.